Pas stuhisë e cila preku disa rajone të vendit tonë, e cila ishte e shoqëruar edhe me shira dhe breshër, ministri i Bujqësisë Faton Peci ka vizituar sot fshatrat Lupç i Poshtëm, Lupç i Epërm, Popovë dhe Majac, për të parë nga afër dëmet e shkaktuara në fermat e bujqve të kësaj ane.

Ai me këtë rast njoftoi fermerët mbi procedurat rreth kompensimit të dëmeve.

“Bujqit që kanë pësuar dëme në sektorin e bujqësisë nga fatkeqësitë natyrore, siç janë erërat e forta, breshëri, vërshimet, përmbytjet dhe ngricat duhet të drejtohen në Drejtorinë Komunale për Bujqësi dhe të raportojnë për to, pasi secila komunë mbledh të dhëna dhe evidenton dëmet e shkaktuara nga fatkeqësitë natyrore dhe ato raporte pastaj i sjellin në Ministrinë e Bujqësisë për procedim të mëtejmë”, sqaroi ministri Peci.

Reklama
Reklama

Ai u bëri apel komunave që pësuan nga fatkeqësitë natyrore që procesi i vlerësimit të dëmeve të jetë sa më objektiv, për të evituar vonesat në procedimin e pagesave gjatë verifikimit nga MBPZHR-ja.