Të gjithë e kemi atë shok. Një mashkull shumë i bukur me linja të përsosura të fytyrës.

Gjatë një nate të së premtes, ai mund të rikthehet në shtëpi me kuletën e mbushur me numra telefoni të vajzave, transmeton Telegrafi.

Por, pavarësisht se mund të jetë i bekuar në këtë aspekt, ka një fushë tjetër në të cilën meshkujt e tillë ballafaqohen me probleme: është fjala për karrierën!

Kjo për shkak se meshkujt e bukur janë më të prirë të shihen si kërcënim për shefat e tyre meshkuj, dhe kanë më pak mundësi t’i shfaqin aftësitë që i kanë.

Këtë konstatim e kanë nxjerrë akademikët londinezë, të cilët kanë kryer hulumtime të ndryshme rreth kësaj çështje.

P.sh., ata kanë vërejtur se kur meshkujt kanë kualifikime dhe aftësi identike në CV-në e tyre, kur përzgjidhen në punë, shefat e tyre priren t’i punësojnë meshkujt që në foton e CV-së duken më pak joshës.

Thënë më thjeshtë, vjedhësit e zemrave apo meshkujt seksi, janë më të prirë të punësohen vetëm në pozita më pak të rëndësishme shkaku i pamjeve të tyre.

Kështu, nëse së fundmi iu është refuzuar kërkesa për ngritje në pozitë në punë, atëherë kjo mund të nënkuptoj se jeni shumë joshës. /Telegrafi/