Mërgimtarja shqiptare, Aleksandra Kolndrekaj e cila jeton dhe vepron në Itali ka fituar çmimin ‘Bonelli 2021’ të Bankës Qendrore Evropiane.

Kolndrekaj ka përfunduar studimet për kontabilitet në Institutin Bonelli.

Ky është një aktivitet në të cilin Cuneo shpërblen më të mirët e ekonomisë. Edhe këtë vit, ashtu si edhe ai i mëparshmi, do të jetë një ekonomisti që do të shpërblehet me “Spilën“ që simbolizon shoqatën si “Bonelliana e vitit 2021”.

Pas diplomimit, ajo studioi për Ekonomi dhe Tregti në Torino dhe në të njëjtën kohë u zgjodh për “Programin e Nderuar të Studentëve të Qendrës Kërkimore të Kolegjit Carlo Alberto”.

Pastaj iu përkushtua mësimdhënies së Makroekonomisë – si asistente – përsëri në Universitetin e Torinos. Më vonë ajo u mirëprit nga Parisi (praktikë në OECD, në departamentin e Punësimit të Punës dhe Çështjeve Sociale, ku u mor me reformat e pensioneve). Më vonë ajo u transferua në Fondacionin Evropian të Trajnimit (agjenci e Bashkimit Evropian), ku studioi politikat e tranzicionit shkollor-punë të vendeve në kufijtë e vetë Unionit.

Ndërkohë, pas shumë trajnimeve dhe përvojave, ajo startoi punën në Bankën Qendrore Evropiane. Prej katër vjetësh është këtu, punon si në Departamentin e Statistikave, ashtu edhe atë të Ekonomisë, ku është përfshirë në anketa për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme si dhe për familjet.

Së fundi, në tetëmbëdhjetë muajt e fundit ajo i është përkushtuar kryesisht hetimit dhe kuptimit të pabarazive ekonomike të shkaktuara nga COVID-19. /Telegrafi/