Aktori i njohur amerikan, Mel Gibson mund të thirret për të dëshmuar kundër Harvey Weinstein në gjyqin e ardhshëm të producentit për përdhunimin në Los Angeles, vendosi një gjykatës të premten (14 tetor).

Reklama

Prokurorët duan ta thërrasin aktorin për të mbështetur pretendimet e Jane Doe 3, e cila pretendon se Weinstein e sulmoi seksualisht pasi ajo i bëri një masazh në hotelin e tij në vitin 2010.

Sipas zëvendësprokurores së qarkut Marlene Martinez, gruaja më vonë i tha Gibsonit për incidentin gjatë një masazhi, dhe dëshmia e tj do të ndihmonte për të mbështetur pretendimin e saj.

Foto: AP

Gjyqtarja LisaB. Lench lejoi prokurorët të thërrisnin Gibson në tribunë.

Reklama

Ajo gjithashtu mohoi një kërkesë mbrojtëse që ata të lejoheshin të pyesnin Gibson për deklaratat raciste dhe antisemitike që ai ka bërë gjatë viteve.

Reklama

Mbrojtja argumentoi se Gibson nuk ka raporte të mira me Weinstein që nga publikimi i “Passion of the Christ”, i cili u pa gjerësisht se luante me tema antisemite. Weinstein më vonë botoi një libër, “Perspectives on the Passion of the Christ”, që sfidoi filmin.

Foto: AP

“Kjo krijoi një grindje midis Gibson dhe Weinstein”, argumentoi Mark Werksman, avokati i Weinstein.

Sipas avokatëve, Gibson u tha hetuesve se Jane Doe 3 kishte një “reagim shqetësues dhe traumatik” kur përmendi emrin “Harvey” gjatë një masazhi.

Reklama

Werksman argumentoi se ai duhet të lejohet të përballet me Gibson në lidhje me tiradën e tij antisemitike që pasoi arrestimin e tij në 2006, si dhe një koment antisemitik që ai dyshohet se i bëri dikur Winona Ryder dhe deklarata të tjera raciste.

Reklama

Weinstein po përballet me 11 akuza për sulme seksuale për sulme të supozuara kundër pesë grave midis 2004 dhe 2013. Ai aktualisht po dënimin me 23 vjet burg pasi u dënua për përdhunim dhe sulm seksual në gjyqin e tij në New York u Jork në vitin 2020. /Telegrafi/