LAJMI I FUNDIT:

Maqedonia e Veriut kryeson për numrin e vdekjeve të ndikuara nga ndotja

Maqedonia e Veriut kryeson për numrin e vdekjeve të ndikuara nga ndotja

Sipas të dhënave nga Our World in Data, faqe e specializuar e statistikave e mbështetur nga Universiteti i Oxfordit, Maqedonia e Veriut kryeson në rajon për nga numri i vdekjeve të ndikuara nga ajri i ndotur. Sipas kësaj statistike, ndotja ka ndikuar si faktor për vdekjen e rreth 10.7% nga numri i përgjithshëm i vdekjeve në vend.

Reklama

Bosnjë e Hercegovina vjen e dyta me rreth 9.5% të vdekjeve të ndikuara nga ndotja. Përqindje të lartë kanë edhe Serbia (8.6%) dhe Mali i Zi (8%).

Në Shqipëri, rreth ndotja ka ndikuar në mbi 6.5% të të gjitha vdekjeve.

Për krahasim, ndotja e ajrit ndikon në rreth 4.8% të vdekje mesatararisht në rajonin e Evropës.