Nga partia në pushtet LSDM e akuzojnë liderin e OBRM-PDUKM, Hristijan Mickoskin se iki nga takimi i liderëve por se nuk do të mund të ikë nga drejtësia.

“LSDM ka dëshmuar se krimi nuk na njeh parti dhe jemi pa kompromis në luftën kundër krimit dhe korrupsionit.

Prandaj, siç njoftoi kryeministri, Zoran Zaev, Qeveria javën e ardhshme në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut do të propozojë një tekst të ri të Ligjit të Prokurorisë Publike.

Prokuroria Speciale Publike është e integruar në Prokurorinë Publike për Parandalimin e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit dhe merr një emër të ri.

Të gjitha rastet që janë para gjykatave, për të cilat PSP është kompetente në pajtim me ligjin, do të vazhdojnë dhe do t’i përfaqësojnë para gjykatave kompetente të Prokurorisë Publike të re”, thonë nga LSDM.

Nga atje thonë se të gjithë ata që kanë shkelur ligjin, pa dallim të përkatësisë partiake apo ndonjë përfaqësimi tjetër, do të ballafaqohet me drejtësinë./Telegrafi/