Ekziston edhe një gjë që i ndjek mushkonjat

Kjo pemë e shëndetshme përmban antiseptik, i cili përdoret me rastin e ftohjeve, tretjes së keqe, problemeve stomatologjike, çrregullimeve respiratore dhe ngritjes së lartë të gjakut, mirëpo do t’ju shpëtojë edhe nga sulmet e bezdisshme, transmeton Telegrafi.

Fjala është për limonin të cilin shumica e duan. Kjo agrume është e dobishme edhe në luftën kundër mushkonjave.

Shtrydhni një limon, në të ngulni kunja të vegjël dhe vendoseni pranë krevatit.

Aromës së limonit, pos mushkonjave, i shmangen edhe milingonat dhe mizat.

Kunjat e vegël të gjatësisë prej 12 deri në 16 milimetra janë sythat e degëve të karafilit. Kanë aromë të ngrohtë, të thekshme dhe aromatike, ndërsa shija e ëmbël në të thartë dhe shumë e fuqishme.

Në viset tona kaherë e kanë sjellë detarët nga udhëtimet e tyre. Pos limonit, mushkonjat gjithashtu i ndjek edhe aroma e livandës. /Telegrafi/