Urimet e kryeministrit malazez, Zdravko Krivokapiq për Ditën antikushtetuese të Republikës Serbe janë një tregues për Partinë Social Demokrate (SDP) se qeveria e re e Malit të Zi nuk do të ketë qëndrime miqësore ndaj Bosnje dhe Hercegovinës.

SDP gjithashtu i bëri thirrje Ambasadës së Malit të Zi për të shpjeguar këtë lëvizje përpara institucioneve të BH-së, raporton klix.ba.

“Padyshim, Qeveria e re e Malit të Zi nuk do të ketë qëndrime miqësore ndaj Bosnje dhe Hercegovinës, sepse me këtë veprim, Kryeministri i Malit të Zi tregoi mos respekt ndaj Bosnje dhe Hercegovinës dhe Kushtetutës sonë dhe Gjykatës Kushtetuese të Bosnje dhe Hercegovinës,” thanë ata.

Ata gjithashtu i bënë thirrje Krivokapiqit që t’u kërkojë falje qytetarëve të Bosnje dhe Hercegovinës. Zëvendëskryeministrit malazez, Dritan Abazoviq po kërkohet të distancohet nga puna e Krivokapiqit.

“Ne i bëjmë thirrje Krivokapiqit t’u kërkojë falje qytetarëve të Bosnje dhe Hercegovinës për këtë veprim dhe partnerëve të tij të koalicionit që të distancohen nga kjo lëvizje, kryesisht Dritan Abazoviq, të cilit iu dha mundësia nga Bosnje dhe Hercegovina për të studiuar dhe përfunduar arsimin në Universitetin e Sarajevës”, thanë ata. /Telegrafi/