LAJMI I FUNDIT:

Kopshti i gjelbër vjeshtor

Kopshti i gjelbër vjeshtor

Kur ju mungon kopshti veror edhe në hapësirë shumë modeste mund të sajoni lulishten atraktive, duke i mbjellë lulet më të qëndrueshme dhe më mirënjohëse nga familja e kaktuseve dhe sukulenteve.


Edhe në muajt e vjeshtës ne mund të rrethojmë veten me bimë dhe lule të ndryshme shumëngjyrëshe.

Reklama

Në vende ku dheu është guror dhe me pak ujë, kaktuset mund të përparojnë suksesshëm.

Në fundin e shpuar të enës së pari vihet një shtresë drenazhi, mbi të dheu i përzier me rërë dhe me fare pak humus (ka përzierje të gatshme për kaktuse dhe sukulente), transmeton Telegrafi.

Ruajtëset e shtëpisë

Sempervivum tectorum

Janë bimë me shumë pak kërkesa. U përgjigjet dheu i thatë, i fortë, i rëndësishëm është vetëm vendi me diell. Mund të mbillen dhe të shumëzohen gjatë gjithë vitit, vetëm gjatë lulëzimit jo. Rozeta që lulëzon, në fakt, gjatë vitit edhe përfundon, porse pas vetes lë plot pasardhës.

Është bimë e cila dikur i ka zbukuruar kulmet e shtëpisë, sepse është menduar se i ruan shtëpitë.

Esheveria (Echeveria sp.)

Është shumë e qëndrueshme, nuk kërkon shumë mund. Kërkon vend të ndritshëm dhe ujitje me masë, por jo mbi gjethe ose mbi rozetë, po në dheun e saksisë.

Sedumet (Sedum sp.)

Të gjitha llojet e sedumeve u takojnë bimëve më mirënjohëse dekorative. Gjethet e plota thithin aq ujë, saqë mund të durojnë edhe thatësinë e gjatë. Në vend të ndritur mirë, gjethëzat mund të marrin edhe ngjyrë të kuqe të mbyllët. /Telegrafi/

Në trend Stil

Më shumë
Nëse bojleri juaj lëshon këtë tingull – mund t'ju vrasë

Nëse bojleri juaj lëshon këtë tingull – mund t'ju vrasë

Bëje vet
Një kryqëzim midis një bulldogu dhe një chihuahua, mund të habiteni se si duket

Një kryqëzim midis një bulldogu dhe një chihuahua, mund të habiteni se si duket

Libri i madh i kafshëve
Mund të befasoheni si duket një kryqëzim midis pastorit gjerman dhe një bulldogu

Mund të befasoheni si duket një kryqëzim midis pastorit gjerman dhe një bulldogu

Kërshëri
Aty ku vdekja nuk do të thotë lamtumirë: Në një pjesë të largët të Indonezisë, të ndjerët - dhe trupat e tyre - mbeten pjesë e familjes

Aty ku vdekja nuk do të thotë lamtumirë: Në një pjesë të largët të Indonezisë, të ndjerët - dhe trupat e tyre - mbeten pjesë e familjes

Lifestyle
Çfarë do të thotë kur dridhet qerpiku i djathtë i syrit e çfarë i majti

Çfarë do të thotë kur dridhet qerpiku i djathtë i syrit e çfarë i majti

Lifestyle
Do t’ju vlerësojnë më shumë: Cilat pyetje duhet t’ia bëni punëdhënësit të ardhshëm?

Do t’ju vlerësojnë më shumë: Cilat pyetje duhet t’ia bëni punëdhënësit të ardhshëm?

Stil
Kalo në kategori