Me mesazhet e përgjithshme për “Së bashku përpara” dhe “Drejtësi për Maqedoninë”, të dy kandidatët presidencialë Gordana Siljanovska-Davkova dhe Stevo Pendarovski hynë në përfundimin e fushatës së rrethit të dytë të zgjedhjeve të gjashtë presidenciale.

Ajo që është e përbashkët në retorikën e të dy kandidatëve janë akuzat se partia e palës tjetër është kriminale dhe e korruptuar.

E përbashkët është edhe thirrja e të dy kandidatëve për dalje në mënyrë masive, sepse ata besojnë se bojkoti nuk është zgjidhje për shtetin.

Ajo që dallon kandidatët presidencialë është koncepti. Koncepti që shteti do të udhëheqin nëse bëhen president. Pendarovski bën thirrje për “Së bashku përpara”, Siljanovsk për “Drejtësia për Maqedoninë”. I pari premton barazi, solidaritet, kandidatja tjetër premton ndryshime radikale me politikanët nga një bllok i ndryshëm, të gatshëm që të sakrifikojë për një shtet në të cilin duhet të sundojë drejtësia.

Në prag të heshtjes zgjedhore që fillon nesër në mesnatë, dhe Pendarovski dhe Siljanovska kaluan në të gjitha zonat e banuara në Maqedoni me shpresën se ata do të fitojnë votat e pothuajse të gjithë qytetarëve që kanë të drejtën e votës.

Reka: Votat tona nuk janë për tregti, ftoj qytetarët të votojnë më 5 maj Reka: Votat tona nuk janë për tregti, ftoj qytetarët të votojnë më 5 maj

Kandidati për president Blerim Reka e mbaroi garën e tij në rrethin e parë të zgjedhjeve, ndërsa sot ai bëri thirrje që të dilet masivisht në votim dhe qytetarët të votojnë sipas bindjeve të tyre./Telegrafi/