Në një vjetorin e vdekjes të albanologut të njohur Robert Elsie, bashkëpunëtorët e tij, studiuesja Gerda Mulder dhe fotografi Herman Zonderland, paraqitën në Shkodër botimin në gjuhën shqipe të librit të tyre të përbashkët me profesor Elsien.

“Pasioni për Thethin, Parajsa e Epërme e Shqipërisë”, është titulli i librit të rezantuar.

Ashtu siç ishte dëshira e tij, albanologu Elsie, autor i dhjetëra librave dhe studimeve për letërsinë dhe kulturën shqiptare, prehet në Theth, fshatin të cilit i kushtoi edhe një nga librat e tij.