Hektarë të shumtë të pyllit dhe kopshte të rregulluara e rrethojnë Kështjellën Windsor, rezidencën verore të Mbretëreshës britanike

Dinastia mbretërore britanike posedon disa rezidenca, mirëpo rezidenca Windsor është e veçantë dhe e preferuar e Mbretëreshës, transmeton Telegrafi.

Është ndërtuar që në shekullin e 11-të si Kështjellë nga e cila madje 39 mbretëri kanë sunduar me Perandorinë.

View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on Aug 6, 2020 at 2:29am PDT

Sot Mbretëresha Elizabeth II e shfrytëzon kështjellën Windsor si rezidencë të sajën verore.

Parku i madh i cili shtrihet në rreth 2.000 hektarë, dikur ka qenë pyll i dendur dhe fisit i ka shërbyer për gjueti.

Parku sot është i hapur për vizitorë, ku ata me dëshirë shkojnë në piknik, shëtisin, vrapojnë, kalërojnë apo thjeshtë kënaqen në natyrë.

Në pjesën jugore gjendet liqeni i vogël i cili daton nga shekulli i 18-të, ndërkaq në afërsi janë edhe kopshti botanik edhe kopshti Savill të mbjellë me lule.

/Telegrafi/