Shefja e diplomacisë së Kosovës Donika Gërvalla deklaroi sot në Sofje se BE-ja duhet t’i respektojë zotimet e saj për ta bërë vendin e saj anëtare së shpejti.

Gërvalla ishte ndër pjesëmarrësit në Forumin “The EU Meets the Balkans”, ku politikanët dhe ekspertët po diskutojnë mënyrat për të forcuar bashkëpunimin rajonal dhe integrimin në BE.

Ajo tha se njerëzit në Kosovë e mbështesin fuqishëm integrimin në BE dhe se vendi po bën të gjitha përpjekjet për të përmbushur kërkesat për anëtarësim,

njofton agjencia bullgare e lajmeve “BTA”.

Ministrja e Jashtme e Kosovës bëri thirrje për përparim të mëtejshëm drejt heqjes së vizave për Kosovën, por tha se anëtarësimi i plotë është qëllimi i vërtetë i vendit të saj.

Reklama

“Franca ka pasur zgjedhjet e saj dhe shpresojmë se do të ketë përparim”, shtoi ajo.

Reklama

Gërvalla tha se është e bindur se BE-ja nuk ka nevojë për luftë për të vlerësuar rëndësinë e zgjerimit të vazhdueshëm dhe integrimit të pjesës tjetër të Evropës.

“Mesazhet që po i dërgohen Ballkanit Perëndimor duhet të jenë shumë të qarta”, tha kryediplomatja e Kosovës./KP/