LAJMI I FUNDIT:

Filharmonia e Kosovës me paraqitje të mahnitshme në Lisbonë

Filharmonia e Kosovës me paraqitje të mahnitshme në Lisbonë
Foto: Filharmonia e Kosovës/Facebook

Në 15-vjetorin e Pavarësisë së Kosovës e në kuadër të Javës Kulturore të Kosovës, institucioni më i lartë muzikor në vend u paraqit në Portugali.

Reklama

105 pjesëtarë të korit dhe orkestrës së Filarmonisë së Kosovës performuan sonte në Qendrën e Kulturës Belem.

U interpretuan veprat “Baresha” e Rexho Mulliqit dhe Nexhmije Pagarushës, “Rrugëtimi” nga Valton Beqiri, “Mesha për Paqe” e Karl Jenkins dhe për nderë të pritjes nga ana portugeze, performuan veprën “Cancao do Mar”, ka bërë të ditur Ministria e Kulturës e Kosovës.

Foto: Filharmonia e Kosovës/Facebook

Ky koncert shumë i veçantë që po mbahet në kuadër të Javës së Kulturës së Kosovës në Portugali u prit tejet mirë nga publiku.

“Tinguj të muzikës shqipe në Lisbonë. Performancë e mahnitshme nga Filharmonia e Kosovës”, ka shkruar ministri i Kulturës Hajrulla Çeku. /KP/

Foto: Filharmonia e Kosovës/Facebook

Foto: Filharmonia e Kosovës/Facebook