0Shares

Në njoftimin e saj të rregullt për siguri, rrjeti social Facebook e ka pranuar se gjatë muajit të kaluar punëtorët e saj kishin instaluar një virus në laptopët e tyre, dhe me këtë, faqja ishte sulmuar nga hakerët.

Facebook e ka quajtur sulmin “të sofistikuar”, ndërsa thotë se asnjë e dhënë e përdoruesve të saj nuk është komprometuar.

Rrjeti social e ka identifikuar sulmin si eksploatim i softuerit Java të njohur si “dita zero”, i cili i ka tejkaluar qasjet e sigurisë së punëtorëve dhe ka instaluar softuerin e dëmshëm në pajisjet kompjuterike.

Oracle, e cila e menaxhon softuerin Java është alarmuar për këtë dobësi, dhe e njëjta menjëherë e ka lëshuar një version të ri të softuerit të saj për ta eliminuar problemin, ka njoftuar Facebook në postimin e saj zyrtar.

Edhe pse e ka prnuar problemin, vetëm pas disa kohësh që ai ka ndodhur, Facrbook synon t’i sigurojë përdoruesit se informatat e tyre personale nuk kanë kaluar tek hakerët. / Telegrafi /

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)