Një pjesë e udhërrëfyesit të zhvillimit klasik Ethereum është të zbatojë plotësisht projektin Emerald dhe një nga momentet e saj do të arrihet më 30 prill. Në këtë datë, ekipi i zhvillimit të Ethereum do të lëshojë një version beta të portofolit Emerald, përcjell Telegrafi.

Ideja që qëndron pas këtij portofoli është krijimi i një ambienti ku transaksionet e përdoruesve mund të verifikohen në mënyrë të besueshme. Ndërsa gjërat qëndrojnë, nuk ka portofol që mund ta bëjë këtë për përdoruesit klasikë Ethereum, duke e bërë atë një hendikep të madh për rritjen e kësaj kriptovalute. Është një hendikep, sepse pa një mënyrë të besuar për të verifikuar transaksionet, siguria dhe privatësia bëhen një shqetësim i madh për këdo që kërkon të transportojë në Ethereum.

Por projekti Emerald është mënyrë më e madhe se portofolin. Ai përfshin një numër të karakteristikave të tjera, të gjitha që kanë për qëllim që Ethereum Classic të jenë më relevante dhe konkurruese në hapësirën e kontratave të mençura. Për shembull, ajo është e fokusuar gjithashtu në krijimin e një platforme të përbashkët për zhvilluesit e Dapps në Bllockchainin e Ethereum. /Telegrafi/