Emilia Clarke kishte një dhimbje koke. Ishte viti 2011, pak para ditës së Shën Valentinit dhe menjëherë pasi ajo ishte përfshirë në serinë e parë të Game of Thrones, duke luajtur Daenerys Targaryen, Breaker of Chains, Mother of Dragons.

Ajo akoma nuk e dinte, pasi u zvarrit në dhomën e dollapit të palestrës së saj në veri të Londrës dhe vjella biliare në tualet, që Game of Thrones do të kandidojë për shtatë sezone të tjera, do të thyejë rekordet e çmimeve Emmy për shumicën e fitoreve për një seri televizive të shkruar dhe për një dramë, do të emërohet një nga shfaqjet më të mëdha televizive të të gjitha kohërave, dhe shpejt do të vijnë ta përkufizojnë atë. Por, kishte shumë që ajo nuk dinte.

Ajo nuk e dinte që në moshën 24-vjeçe kishte pësuar një goditje kërcënuese për jetën, një hemorragji subarachnoid (SAH) e shkaktuar nga gjakderdhja në hapësirën përreth trurit. Ajo nuk e dinte, pasi shtrihej në dysheme duke përsëritur titrat nga Game of Thrones në mënyrë që të testonte kujtesën e saj, që një e treta e pacientëve të SAH vdesin menjëherë, ose që ata që mbijetojnë kërkojnë trajtim urgjent për të shmangur një rrjedhje të dytë, shpesh fatale.

Emilia Clarke (Foto: Jonathan Prime/AP)

Ajo nuk e dinte se kishte një enë tjetër të enjtur të gjakut në trurin e saj, e cila ishte dyfishuar në madhësi me kohën kur mbaroi xhirimet e sezonit të tretë.

Të gjitha lajmet nga Emilia Clarke Të gjitha lajmet nga Emilia Clarke

Ajo nuk e dinte që një ditë, tetë vjet më vonë, në divanin e saj rozë, ajo do të buzëqeshte me kuptimin e errët se goditja e saj ishte një nga gjërat më të mira që mund t’i kishin ndodhur.

Emilia Clarke (Foto: AF Archive/Alamy Stock Photo)

Pas gjithë këtyre, arriti të kthehej në “Game of Thrones”. Por në vitin 2013, ylli mësoi që ajo kishte një tjetër “aneurizëm më të vogël”, për të cilën u tha se mund ta godasë në çdo kohë. E njëjta më pas iu nënshtrua një operacioni të dytë.

Clarke foli edhe për atë se si vdekja e babait të saj në vitin 2016, së bashku me aneurizmat e saj të shumëfishta, e bënë një person më të fortë.

“Unë jam një qenie njerëzore mjaft elastike. Pra, një prind që vdes dhe hemorragjitë e trurit përkojnë me suksesin dhe njerëzit që ju ndjekin në rrugë”, ka thënë Emilia. /Telegrafi/

Emilia Clarke (Foto: Sophia Spring/The Observer)