Frutat duhet të jenë padyshim pjesë e dietës ditore, por jo të gjitha frutat janë të njëjta

Reklama

Për shembull, diabetikët duhet të kenë shumë kujdes kur zgjedhin fruta sepse disa lloje përmbajnë një sasi të madhe sheqeri.

Edhe pse këto sheqerna janë natyrale, ato nuk janë të përshtatshme për të gjithë.

Lajmi i mirë është se frutat me përmbajtjen më të ulët të sheqerit kanë vlerat më të mira ushqyese, duke përfshirë nivele të larta të antioksiduesve dhe fitonutrientëve.

Frutat me përmbajtje të ulët sheqeri:

▪ limoni
▪ mjedra,
▪ boronica
▪ manaferra

Frutat me përmbajtje mesatare sheqeri:

▪ dredhëza
▪ papaja,
▪ shalqiri,
▪ pjeshka,
▪ pjepri,
▪ molla,
▪ kajsia,
▪ agrumet

Reklama

Frutat me përmbajtje të lartë sheqeri:

Reklama

▪ kumbulla,
▪ portokalli,
▪ kivi,
▪ dardha,
▪ ananasi.

Frutat me përmbajtje shumë të lartë sheqeri:

▪ qershia,
▪ rrushi,
▪ shega,
▪ mango,
▪ fiqtë,
▪ banania,
▪ frutat e thata (hurma, rrushi i thatë, kajsia dhe kumbulla).