Ndërsa OpenAI lëviz drejt tarifimit për versionet më të sofistikuara – të njohur si ChatGPT – përdoruesit mund të pyesin se sa gjatë mund të llogarisin që ai të jetë falas.

Kompania, e cila kohët e fundit zbuloi investimin shumë miliardë dollarësh të Microsoft në teknologjinë e saj, ka paraqitur planet për një opsion abonimi të quajtur “ChatGPT Professional”, i cili do të ofronte qasje më të mirë – por me një kosto, shkruajnë mediat e huaja, përcjell Telegrafi.

Ndërsa OpenAI po merr reagime nga klientët e mundshëm për atë që ata mendojnë se ofertat e robotit të AI janë me vlerë për ta, disa përdorues po shohin një opsion prej 42 dollarësh në muaj, raportoi The Verge këtë muaj.

Reklama
Reklama

Shefi ekzekutiv i OpenAI, Sam Altman, kishte treguar se një opsion i tillë mund të ishte në funksion kur ai postoi në Twitter në dhjetor duke thënë se “ne do të duhet të fitojmë para në një farë mënyre”.

Dhe siç vlerësojnë mediat e huaja, përcjell Telegrafi, evolucioni drejt versioneve me pagesë është një mënyrë e zakonshme për teknologjitë më të reja, ku kompanitë mund të lëshojnë versione falas ose me kosto të ulët për të joshur përdoruesit dhe për të vlerësuar adoptimin.

ChatGPT arriti një milion përdorues vetëm pesë ditë pas lansimit – shumë më shpejtë se platformat tjera ChatGPT arriti një milion përdorues vetëm pesë ditë pas lansimit – shumë më shpejtë se platformat tjera

Për shembull, modeli i shërbimit të ruajtjes në internet Dropbox, i cili ofron plane me pagesë dhe një version falas, mund të ofrojë një ndjenjë sesi kompanitë si OpenAI mund të mendojnë për produktet e tyre, thanë ekspertët e marketingut.

Reklama
Reklama

“Arsyetimi është se ata duhet t’i bëjnë këto gjëra tërheqëse për të ndryshuar sjelljen e konsumatorit”, mendon Jonathan Zhang, profesor i asociuar i marketingut në Universitetin Shtetëror të Kolorados. “Ndërsa këto gjëra bëhen më shumë pjesë e zakonit, ato lloje të zbritjeve të forta priren të zhduken”.

Megjithatë, një përfaqësues i OpenAI nuk iu përgjigj kërkesës së Business Insider rreth kësaj çështje.

Sidoqoftë, mediumi në fjalë vlerëson se investimi i Microsoft në OpenAI mund të ndihmojë gjithashtu në zhvillimin e versioneve më të gjera dhe të specializuara të ChatGPT që mund të ndihmojnë atë të dalë me “opsione të niveleve”.

Reklama

Ka të ngjarë, për shembull, që OpenAI të mbajë një version më të lirë të ChatGPT, ku qasja mund të kufizohet për shkak të kërkesës dhe përdoruesit potencialisht “duhet të presin në radhë”, ka thënë Vivek Astvansh, një asistent profesor i marketingut në Shkollën Kelley të biznesit në Universitetin e Indiana-s.

Reklama

Ajo gjithashtu mund të marrë në konsideratë versionet e paguara për individët ose kompanitë, dhe ndoshta edhe të gjejë mënyra për të përcaktuar çmimin bazuar në llojin dhe sasinë e përmbajtjes që një përdorues dëshiron të prodhojë ChatGPT dhe sa do të ishte i gatshëm të paguante për atë. /Telegrafi/