Çfarë duhet të bëjnë udhëtarët për të dalë me siguri nga një makinë që është duke u fundosur?

Rruga e arratisjes çon përmes dritareve anësore të thyera ose nga lartë, jo përmes një dere, pasi presioni i ujit nga jashtë zakonisht i pengon ato të hapen.

Edhe nëse uji tashmë ka hyrë në automjet, xhamat elektrikë ose çatia duhet të funksionojnë akoma për një kohë të shkurtër, transmeton Telegrafi.

Përveç kësaj, dritaret mund të thyhen.

Sidoqoftë, kjo është shumë e vështirë ose nuk është e mundur në praktikë, sepse nëse dritaret anësore janë bërë prej xhamit të sigurisë së laminuar, atëherë ekziston mundësia që ato të thyhen me mjete konvencionale.

Nëse ka hyrë shumë ujë, makina zhytet. Nëse motori është përpara, makina së pari do të fundoset nga pjesa e përparme. Nëse motori është në pjesën e pasme, situata është qartë, e kundërta.

Dera mund të hapet nën ujë në një moment të caktuar kur makina është përmbytur plotësisht dhe jo më herët.

Por Shoqata Gjermane e Makinave në mënyrë të qartë paralajmëron që qëllimisht nuk e prisni kaq gjatë, sepse stresi në këtë situatë të jashtëzakonshme shndërrohet lehtësisht në panik dhe shndërrohet në rrezikun më të madh. /Telegrafi/