Me reformat sociale, qëllimi kryesor është që përfituesit e ndihmës sociale të holla t’i kthejnë në tregun e punës, tha Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale pas një vizite në Qendrën për Punë Sociale në Strumicë, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Sipas asaj, Maqedonia është një nga vendet e pakta, ku ne kemi një numër të madh të të papunëve, ndërsa ka një numër të madh të kërkesave për punësim në sektorin e biznesit.

“Kjo do të thotë se ne duhet të kemi lidhjes, ndërsa me sistemin e integruar të menaxhimit të rasteve është pikërisht ajo që ne duam të arrijmë, dhe unë jam i sigurt se me përpjekjet e përbashkëta me të sapo punësuarit, por edhe ata që kanë përvojë me drejtorët të cilët janë të angazhuar për të punuar në qendrat me këtë qasje të reformës do të arrijmë shumë më tepër për të gjithë qytetarët të cilët kanë jetuar në varfëri”, tha Ministrja Carovska.

Ajo gjithashtu foli për asistentët personalë që tani janë në nivelin e programit në dhjetëra komuna dhe kanë dhënë rezultate të shkëlqyera dhe prandaj në ligjin e ri të mbrojtjes sociale ato janë parashikuar si e drejtë ligjore e çdo qytetari që dëshiron të përdorë asistent personal në jetën e tij të përditshme mbi 18 vjeç për të qenë në gjendje që të kryejë detyrat e tij të përditshme. /Telegrafi/