Vitin e kaluar, Cannes (Festivali i Filmit në Kanë), nuk e shfaqi madhështinë e vet. Ishin disa filma të bukur aty (“Zama”, “Happy as Lazzaro”), por kishte edhe shpërfillje, sidomos ndaj Netflix-it, për çka filmi “Roma” shkëlqeu diku tjetër.

Kjo bllokim është ende i pranishëm, ndaj nuk do të ketë asnjë film Netflix-it as këtë vit.

Por, teksa janë përmendur filmi “Rocketman”, biopiku i Elton Johnit dhe komedia me zombi “The Dead Do not Die”, kritikët e filmit Andrew Pulver dhe Catherine Shoard përmendin 20 filma të tjerë që shpresojnë se do të jenë pjesë e programit zyrtar që do të shpallet të enjten.

Listën e tyre, Telegrafi ua sjell më poshtë:

 1. ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD
 2. PAIN AND GLORY
 3. THE TRUTH
 4. AGAINST ALL ENEMIES
 5. AD ASTRA
 6. A HIDDEN LIFE
 7. SORRY WE MISSED YOU
 8. AHMED
 9. MATTHIAS AND MAXIME
 10. PARASITE
 11. TRUE HISTORY OF THE KELLY GANG
 12. NIGHTHAWK
 13. FIRST COW
 14. FRANKIE
 15. PORTRAIT OF A LADY ON FIRE
 16. LITTLE JOE
 17. PROXIMA
 18. ANNETTE
 19. MIDSOMMAR
 20. WENDY