LAJMI I FUNDIT:

Bytyqi: Grave që vuajnë nga kanceri i gjirit, tu mundësohet mjekim falas

Bytyqi: Grave që vuajnë nga kanceri i gjirit, tu mundësohet mjekim falas

Deputetja e AAK-së, Albana Bytyqi, në seancën e sotme të Kuvendit të Kosovës ka kërkuar nga Qeveria e Kosovës ta fuqizojë mbështetjen për gratë që vuajnë nga kanceri i gjirit.

Reklama

Bytyqi u shpreh se numri i pacienteve që vuajnë nga kjo sëmundje është në rritje, andaj duke pasur parasysh mungesën e barnave esenciale për trajtimin e kësaj sëmundjeje, nevojitet një mbështetje më e madhe nga të gjithë. Tutje, Bytyqi i propozoi Qeverisë që t’i mundësojë këtyre grave mjekim falas e lehtësim në marrjen e terapisë.

“Për shumicën e pacientëve kosto e blerjes së barnave brenda dhe jashtë vendit është e papërballueshme. Shtoja faturës financiare edhe koston e rrugës, e cila për xhepin e një familjeje mesatare në Kosovë është koxha e rëndë.

Prandaj është e udhës dhe bëj kërkesë që ato barna esenciale të shpërndahen nëpër komuna për aq sa ka pacientë në mënyrë që të ju lehtësohet marrja e terapisë. Një mjekim falas për ato që luftojnë me kancerin e gjirit dhe lehtësimi i marrjes së terapisë është i nevojshëm për të gjitha gratë”, shtoi Bytyqi. /Telegrafi/