LAJMI I FUNDIT:

BMW, Ford dhe Honda krijojnë partneritet të ri

BMW, Ford dhe Honda krijojnë partneritet të ri
Reklama

Tre nga markat më të mëdha nga Gjermania, Shtetet e Bashkuara dhe Japonia i kanë bashkuar forcat për të formuar një kompani të re.

BMW, Ford dhe Honda kanë njoftuar se ata do ta lansojnë ChargeScape – një biznes i projektuar për të lidhur pronarët e veturave elektrike me bazë në SHBA bashkë me prodhuesit e veturave dhe kompanitë e shërbimeve të energjisë elektrike.


ChargeScape, që pritet të nisë punën në fillimin e 2024-shit, premton që t’i lejojë pronarët e veturave elektrike të “fitojnë përfitime financiare duke karikuar gjatë kohërave ‘miqësore’ të rrjetit”, derisa gjithashtu i lejon pronarët që të ndajnë energjinë e ruajtur në veturat e tyre me rrjetin gjatë kërkesës maksimale, shkruan Drive, përcjell Telegrafi.

Në një deklaratë e përbashkët nga tre prodhuesit thuhej se biznesi do të përdorë gjithashtu burime të rinovueshme të energjisë – si era dhe dielli – për karikimin e veturave elektrike.

“ChargeScape synon të përshpejtojë zgjerimin e zgjidhjeve inteligjente të karikimit dhe veturave në të gjithë vendin, duke rritur përfitimet e klientëve, duke mbështetur stabilitetin e rrjetit dhe duke ndihmuar në maksimizimin e përdorimit të energjisë së rinovueshme”, deklaroi Thomas Ruemenapp, Zëvendës President i Inxhinierisë. në BMW në Amerikën e Veriut, në një deklaratë me shkrim.

Jay Joseph, zëvendëspresident i Qëndrueshmërisë dhe Zhvillimit të Biznesit në krahun amerikan të Honda-s, shtoi: “Me prodhuesit e veturave që përshpejtojnë drejt së ardhmes së elektrizuar, ne duhet të gjejmë zgjidhje si ChargeScape që u mundësojnë të gjithë palëve të interesuara të punojnë së bashku për të mirën e klientëve tanë, shoqërisë dhe industrisë sonë. duke mundësuar përdorim më të madh të energjisë së rinovueshme për dhe nga lëvizshmëria”. /Telegrafi/