Të gjithë e dimë rëndësinë e të qenurit të hidratuar, e posaçërisht gjatë temperaturave të larta.

Dhe, tani kur temperaturat janë të larta, me siguri se ju duket e logjikshme t’i jepni pak ujë bebes për t’u freskuar, transmeton Telegrafi.

Por, ekspertët i kanë paralajmëruar prindërit të mos e bëjnë këtë sepse edhe sasitë më të vogla të ujit mund të shpijnë në fatalitet.

Kjo sepse sasitë e vogla të ujit mund të ndikojnë në balancimin e ujit në trupat e tyre të vogël.

Ekspertët thonë se duke i japë qoftë edhe pak ujë bebeve nën gjashtë muajsh, ajo sasi mund t’ua mbingarkojë veshkat dhe pastaj të shpie në hiponatremi.

Uji mund të shkaktojë intoksikim si rezultat i mos balancimit në elektrolite siç është sodiumi.

Kjo pastaj shkakton komplikime si ënjtja e trurit dhe në disa raste shpie në vdekje.

Derisa bebet të jenë të paktën gjashtë muajsh, ekspertët thonë se duhet t’iu jepni atyre vetëm qumësht gjiri ose formulë qumështi. /Telegrafi/