Është ndarë nga jeta kompozitori i mirënjohur, Kozma Lara (1932-2019).

Lara është autor shumë krijimeve muzikore: kuartete, trio, romanca, rapsodi etj., si dhe ka krijuar shumë këngë për fëmijë.

Ka qenë president i Shoqatës muzikore “Tonin Harapi”, i festivalit të përvitshëm të Romancës Shqiptare dhe anëtar i Lidhjes së Shkrimtarëve, Artistëve dhe kompozitorëve të Shqipërisë.

Laro ka dhënë kontributin e tij si pedagog e Shef i Katedrës së Teori- Kompozicionit në Fakultetin e Muzikës, dhe si pedagog i Analizës dhe Kompozicionit.