Angelina Jolie pretendon se tre nga fëmijët e saj me ish-burrin Brad Pitt donin të dëshmonin kundër tij në çështjen e tyre të vazhdueshme të kujdestarisë.

Jolie, 46 dhe Pitt, 57, – të cilët përfunduan divorcin e tyre në vitin 2019 – janë prindër të gjashtë fëmijëve, pesë prej tyre të mitur: Maddox, 19, Pax, 17, Zahara, 16, Shiloh, 14 dhe binjakët Vivienne dhe Knox, 12 .

Në një dokument gjyqësor të dhjetorit të vitit 2020 të shqyrtuar nga Us Weekly, ekipi juridik i Jolie tha se ‘tre nga fëmijët kanë kërkuar të dëshmojnë’ në procedurat e vazhdueshme të kujdestarisë, shkruan DailyMail.

“Fëmijët kujdestaria e të cilëve është në diskutim janë mjaft të rritur për të kuptuar se çfarë po ndodh”, tha avokati i Jolie. “Gjyqi do të ndikojë domosdoshmërisht në ta emocionalisht”.

“Të bësh ndonjë prej fëmijëve të durojë atë që mund të jetë një procedurë e kotë dhe e pavlefshme është përtej padrejtësisë. Është mizore”.

Ekipi ligjor për aktoren e “Maleficent” kishte paraqitur dokumentet në përpjekjet e saj për të skualifikuar gjyqtarin John Ouderkirk nga vendimi mbi çështjen.

Ndërsa Jolie dhe Pitt fillimisht ranë dakord me gjyqtarin Ouderkirk si një gjykatës privat për të mbajtur të mbyllura detajet e çështjes, ajo tha gushtin e kaluar se gjyqtari është i kompromentuar për shkak të ‘marrëdhënieve të vazhdueshme të biznesit’ që ai ka me një nga avokatët e Pitt; dhe se ajo do të apelojë një vendim përfundimtar të marrë nga Ouderkirk në çështjen.

Ouderkirk u mbajt në çështje në tetor dhe në regjistrimin e dhjetorit 2020, ekipi ligjor i Jolie tha se prania e Ouderkirk në krye të çështjes ka bërë për një situatë të keqe në të cilën fëmijët kërkuan të merrnin qëndrimin dhe të flisnin mendjen e tyre në rasti.

Ekipi ligjor i Joliet tha në dokumentet e gjykatës të depozituara në fillim të këtij viti se gjyqtari i mohoi aktores ‘një gjykim të drejtë, duke përjashtuar në mënyrë të gabuar provat e saj në lidhje me shëndetin, sigurinë dhe mirëqenien e fëmijëve, prova kritike për të bërë çështjen e saj’.

Një person i brendshëm i tha medias se Maddox muajin e kaluar dha dëshmi se ‘nuk ishte shumë lajkatare ndaj Brad, dhe se’ ai nuk e përdor Pitt si mbiemrin e tij në dokumentet që nuk janë ligjore dhe në vend të kësaj përdor Jolie. Maddox dëshiron të ndryshojë ligjërisht mbiemrin e tij në Jolie, të cilën Angelina ka thënë se nuk e mbështet.

Jolie bëri kërkesë për divorc në vitin2016 – duke cituar ‘shëndetin e familjes’ – pas një konflikti në një fluturim privat nga Franca në Los Angeles në të cilin akuzoi Brad Pittin për sjellje abuzive ndaj djalit Maddox, i cili ishte 15 vjeç në atë kohë .

Aktori fitues i çmimit “Oscar” nuk u përball me asnjë akuzë në lidhje me incidentin mes hetimeve nga FBI dhe shërbimet sociale. /Telegrafi/