LAJMI I FUNDIT:

Aksion i Inspektoriatit të Punës në lokalet e natës në Ferizaj

Aksion i Inspektoriatit të Punës në lokalet e natës në Ferizaj

Një aksion i Inspektoratit të Punës është zhvilluar në rajonin e Ferizajt, i cili ka zgjatur tre ditë.

Gjatë aksionit inspektorët kanë kontrolluar rregullat e sigurisë në punë, pushimet, pajisjen e objekteve me mjete mbrojtëse dhe të gjitha rregullat ligjore përfshirë pushimet dhe disiplinimin e stafit.


Inspektimi ka filluar në orën 21:00 në bashkëpunim me ekipe të Policës së Kosovës.

Cak në ditën e janë disa kafiteri në njërën nga lagjet e Ferizajt.

Në rastin e parë biznesi nuk është kujdesur të respektoj ligjin. Nuk ka poseduar dëshmi se punëtorët marrin pagë, nuk ka dëshmi se punëtorët kanë shku në pushime ndërsa në lokal mungon vlerësimi i rrezikut.

Në biznesin e dytë, në lokal nuk janë gjetur dëshmi për paga të punëtorëve. Sipas deklaratave të para pagat punëtorëve iu jepen në dorë. Gjithashtu punëdhënësi nuk ka pasur dëshmi që punëtorët kanë shfrytëzuar punëtorët, raporton Kallxo.

Të njëjtit biznes i është shqiptuar gjobë, për shkak se më parë i ishte dhënë vërejtje.

Inspektimet kanë vazhduar edhe në lokale të tjera.

Në njërin nga bizneset është gjetur se biznesi nuk është i regjistruar në Administratën Tatimore të Kosovës.

Inspektoret kanë marr të dhënat fillestare pastaj për të njoftuar Inspektoratin Komunal për të bërë mbylljen e atij lokali.

Në trend Lajme

Më shumë
Nënsekretarja amerikane pas takimit me Kurtin: Kosova i takon BE-së dhe NATO-s

Nënsekretarja amerikane pas takimit me Kurtin: Kosova i takon BE-së dhe NATO-s

Lajme
Shkarkohet kryetari i sindikatës së Policisë së Kosovës

Shkarkohet kryetari i sindikatës së Policisë së Kosovës

Lajme
Diskriminimi i banorëve shqiptarë në Graçanicë, Avokati i Popullit: Rasti është në procedurë të hetimit

Diskriminimi i banorëve shqiptarë në Graçanicë, Avokati i Popullit: Rasti është në procedurë të hetimit

Jehona Hulaj
Arratiset Enver Sekiraqa, policia ka informuar të gjitha vendkalimet kufitare

Arratiset Enver Sekiraqa, policia ka informuar të gjitha vendkalimet kufitare

Drejtësi
Allen përmend Asociacionin, e ndërlidh me rrugëtimin euroatlantik të Kosovës

Allen përmend Asociacionin, e ndërlidh me rrugëtimin euroatlantik të Kosovës

Lajme
Flet shqiptari që vrau gruan: Nuk pendohem, hante me paratë e mia dhe më tradhtonte

Flet shqiptari që vrau gruan: Nuk pendohem, hante me paratë e mia dhe më tradhtonte

Lajme
Kalo në kategori