Në Greqi, brigada e zjarrfikësve numëroi 53 zjarre të rinj në pyje nga e shtuna deri të dielën.

Sidoqoftë, sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, asnjë zjarr nuk u raportua të ishte plotësisht jashtë kontrollit deri në mesditën e së dielës, që do të thotë se situata është lehtësuar më tej pas zjarreve masive të 14 ditëve të fundit.

Kështu, gjithnjë e më shumë, ndihmësit ndërkombëtarë janë larguar: dë dielën, për shembull, një ekip zjarrfikësish rumunë u nisën për në shtëpi.

Sidoqoftë, shumë ndihmës mbetën në vendngjarje, të tilla si zjarrfikësit gjermanë dhe personeli i urgjencës në perëndim të Peloponezit.

Reklama

Megjithatë, rajoni është nën vëzhgim të rreptë sepse zjarret e vegjël vazhdojnë të fillojnë dhe duhet të shuhen.

Sipas Mbrojtjes Civile Greke, rreziku nga zjarri mbetet i lartë në shumë i lartë.

Reklama

Për të hënën, u këshillua kujdes rreth kryeqytetit, Athinës, si dhe në jug të ishullit Euboea dhe në veri të gadishullit të Peloponezit.

Zonat janë ende shumë të thata dhe erëra të forta po fryjnë në shumë vende, të cilat mund të ndezin një zjarr të vogël dhe të shndërrohen në një front zjarri brenda një kohe të shkurtër. /Telegrafi/