LAJMI I FUNDIT:

Vendi që kujton fatkeqësinë, brenda reaktorit të pestë bërthamor të Çernobilit

Vendi që kujton fatkeqësinë, brenda reaktorit të pestë bërthamor të Çernobilit

Neil Ansell, një britanik që poston video të vendeve të braktisura dhe të harruara në YouTube, ka vizituar termocentralin e shkatërruar të Çernobilit.

Aventurieri 28-vjeçar është ndalur në reaktorin numër 5 në Çernobil, një reaktor bërthamor që nuk është përdorur kurrë për shkak të katastrofës që ndodhi nga shpërthimi në reaktorin 4.

Nga maja e reaktorit numër 5, Ansell tha nëse mund të shihte kube gjigante të përdorura për të mbuluar reaktorin 4 dhe për të bllokuar rrezatimin.

Ansell gjithashtu kishte kohë të gjente edhe eshtra skeletesh të shpërndara në fushën e centralit.

Pranë eshtrave shihet dhe një helmetë pune minatorësh dhe një maskë oksigjeni.

Për fat të mirë, pas hetimeve të mëtejshme, Ansell tha eshtrat e gjetura ka të ngjarë të jenë skelete kafshësh.

Të gjitha kafshët në zonën Çernobilit gjatë katastrofës u urdhëruan të vriten në mënyrë që të parandalonin përhapjen e rrezatimit.

Pavarësisht se kanë kaluar shumë vite, Ansell përmendi që zona përreth Çernobilit ishte mbingarkuar me pemë dhe madje kishte qen endacak që bredhin.

Sidoqoftë, vizitorët këshillohen ende të mos prekin kafshët në Çernobil për shkak të shqetësimeve për ndotjen e rrezatimit.

Centrali bërthamor i Çernobilit shpërtheu më shumë se tre dekada më parë, në vitin 1986. Vlerësohen 5 milionë njerëz nga ish-Bashkimi Sovjetik, duke përfshirë në ta 3 milionë në Ukrainë, që kanë vuajtur si pasojë e Çernobilit, ndërkohë që në Bjellorusi rreth 800 mijë njerëz janë regjistruar se janë afektuar nga radioaktiviteti.

Neil Ansell, një britanik që poston video të vendeve të braktisura dhe të harruara në YouTube, ka vizituar termocentralin e shkatërruar të Çernobilit.

Aventurieri 28-vjeçar është ndalur në reaktorin numër 5 në Çernobil, një reaktor bërthamor që nuk është përdorur kurrë për shkak të katastrofës që ndodhi nga shpërthimi në reaktorin 4.

Nga maja e reaktorit numër 5, Ansell tha nëse mund të shihte kube gjigande të përdorura për të mbuluar reaktorin 4 dhe për të bllokuar rrezatimin.

Ansell gjithashtu kishte kohë të gjente edhe eshtra skeletesh të shpërndara në fushën e centralit.

Pranë eshtrave shihet dhe një helmetë pune minatorësh dhe një maskë oksigjeni.

Për fat të mirë, pas hetimeve të mëtejshme, Ansell tha eshtrat e gjetura ka të ngjarë të jenë skelete kafshësh.

Të gjitha kafshët në zonën Çernobilit gjatë katastrofës u urdhëruan të vriten në mënyrë që të parandalonin përhapjen e rrezatimit.

Pavarësisht se kanë kaluar shumë vite, Ansell përmendi që zona përreth Çernobilit ishte mbingarkuar me pemë dhe madje kishte qen endacak që bredhin.

Sidoqoftë, vizitorët këshillohen ende të mos prekin kafshët në Çernobil për shkak të shqetësimeve për ndotjen e rrezatimit.

Centrali bërthamor i Çernobilit shpërtheu më shumë se tre dekada më parë, në vitin 1986. Vlerësohet se 5 milionë njerëz nga ish-Bashkimi Sovjetik, duke përfshirë në ta 3 milionë në Ukrainë, që kanë vuajtur si pasojë e Çernobilit, ndërkohë që në Bjellorusi rreth 800 mijë njerëz janë regjistruar se janë afektuar nga radioaktiviteti. /oranews/