0Shares

Boshti kurrizor është pjesë e rëndësishme e trupit tonë, prandaj duhet t’i kushtojmë atij kujdes të veçantë me qëllim që t’i shmangim lëndimet e ndryshme.

Sidoqoftë, qëndrimi ulur për një kohë të gjatë shpie drejt një boshti të dëmtuar dhe sjellë dhimbje shpeshherë të papërballueshme. Kësisoj, është e rëndësishme të jeni në dijeni se çfarë iu ndihmon t’i shmangni lëndimet e tilla dhe si ta trajtoni dhimbjen, transmeton Telegrafi.

Siç e cekem, shpina mund të lëndohet nga qëndrimi ulur për një kohë të gjatë dhe mund të zhvillohet edhe në probleme më serioze.

Prandaj, ekspertët shëndetësorë jua rekomandojnë ushtrimet fizike, si mënyrë e mahnitshme për ta trajtuar dhimbjen e shpinës.

Videoja e mëposhtme, e realizuar nga mësuesi i jogas Vytas Baskauskas, i shfaqë disa nga ushtrimet që iu ndihmojnë ta eliminoni dhimbjen e shpinës, ndërsa e mira e këtyre ushtrimeve është se i marrin vetëm dy minuta nga dita juaj. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)