Disa njerëz absolutisht e pëlqejnë të shkojnë në palestër. Por, ata që vërtet i përkushtohen ushtrimeve janë të paktë.

Për shumicën prej nesh, është një luftë. Jo vetëm që kërkon energji dhe vetë-disiplinë, por ekziston edhe problemi i vetëbesimit. Nëse nuk jeni të kujdesshëm, kjo mund të shndërrohet shpejt në ankth ndaj palestrës.

Çfarë është ankthi i palestrës?

Ankthi i palestrës është pikërisht ashtu si tingëllon. Është ajo ndjenja që ju merrni kur përballeni me një përvojë frikësuese, të vështirë ose potencialisht mbizotëruese në palestër. Mund të përfshijë pasiguri, frikë nga mënyra se si do t’ju gjykojnë të tjerët dhe / ose konfuzion për mënyrën e përdorimit të pajisjeve të caktuara ose çfarë të bëni në një klasë të veçantë.

Reklama

Vizitorët e papërvojë të palestrës kanë më shumë të ngjarë të vuajnë nga ankthi i palestrës. Megjithatë, nuk është një problem i e rezervuar ekskluzivisht për fillestarët. Edhe anëtarët më me përvojë të komunitetit të fitnesit – djem dhe vajza – mund të përjetojnë periudha akute ose kronike me këtë bllokim të rrugës psikologjike të palëkundur, të paqëndrueshme.

Reklama

Megjithëse mund të duket si një çështje e pamundur për të kapërcyer kur jeni në vrullin e vetëdijes dhe frikës, ankthi i palestrës mund të mposhtet.

Më poshtë, gjeni disa nga taktikat dhe rekomandimet tona të preferuara:

Vendosni gjërat në perspektivë

Dëshironi të dini të vërtetën? Askush nuk kujdeset për ty (po, familja dhe miqtë tuaj kujdesen për ju, por askush në palestër nuk kujdeset, nuk e ka vëmendjen te ju). Ndërsa mendoni se të gjithë janë ulur për të parë çdo lëvizje tuaj, realiteti është se ata janë të përqendruar në stërvitjen e tyre. Kur vendosni gjërat në këtë këndvështrim, bëhet më e lehtë të eliminoni gabimet dhe të përqendroheni në stërvitjen tuaj.

Reklama

Stërvitje me një mik

Ka diçka të fuqishme dhe inkurajuese për të pasur dikë në krah. Dhe është për këtë arsye që shumë persona që vuajnë nga ankthi në palestër preferojnë të punojnë me një mik.

Reklama

Nuk ka rëndësi nëse shoku juaj është po aq i shqetësuar apo pa përvojë sa ju. Objektivi kryesor është t’ju ndihmojë të ndiheni të qetë.

Anëtarësohuni në një palestër në të cilën jeni rehat

Jo të gjitha palestrat janë krijuar të barabarta. Ju mund të ndiheni keq në një palestër dhe plotësisht në shtëpi në një tjetër. Varet nga ju që të shikoni përreth dhe të gjeni atë që ju bën të ndiheni të qetë.

Punoni me trajner personal

Ju nuk keni nevojë të jeni i pasur ose person i varur pas palestrës për të pasur trajnerin tuaj personal. Në fakt, të kesh një trajner personal është një nga gjërat më të mira që mund të bësh për të kapërcyer ankthin në palestër dhe për tu bërë të aftë.

Reklama

Opsioni i parë është të provoni trajnimin personal në shtëpi . Kjo ju lejon të punoni në komoditetin e shtëpisë tuaj. Trajneri personal vjen tek ju; ju jeni në gjendje të krijoni besim dhe të merrni formë pa u shqetësuar për njerëzit e tjerë që ju shikojnë.

Reklama

Opsioni i dytë është të punësoni një trajner personal në palestrën tuaj. Kur keni trajnerin tuaj, nuk duhet të shqetësoheni se dukeni budalla në një pajisje që nuk keni përdorur kurrë. /Telegrafi/