Lexoni me kujdes detyrën dhe përpiquni t’i jepni përgjigje të saktë

Universiteti i Harvardit i njohur në botë prej shumë vitesh, është njëri prej universiteteve më prestigjioze dhe me cilësi më të lartë sa i përket çështjes së arsimit.

Disa nga mendjet më të mëdha të kohës së sotme kanë qenë pikërisht studentë të Harvardit.

A mundeni ju ta zgjidhni këtë detyrë?

Një ndihmë e vogël – do të jetë më e lehtë për ju nëse e vendosni ekuacionin vizualisht.

Gjykuar sipas një kanali në YouTube, kjo detyrë algjebre e vitit 1869 është përfshirë përsëri në këtë provim pranues:

“Një burrë ka blerë një orë, një zinxhir dhe një varëse për 216 dollarë. Ora dhe varësja bashkë kushtojnë tri herë më shumë se zinxhiri, ndërsa zinxhiri dhe varësja kushtojnë sa gjysma e orës. Sa kushtojnë secila veç e veç?”

Përpiquni ta zgjidhni këtë detyrë dhe përgjigjja e saktë ju pret poshtë fotos.

Përgjigja e saktë është 144, shih në video se si kanë arritur deri te ajo zgjidhje:

/Telegrafi/