Një delegacion i Partisë së Gjelbër RDM, të udhëhequr nga kryetarja, Maja Moraçanin, morën pjesë në Këshillin e 30-të të të Gjelbërve Evropian në Tampere, Finlandë.

“Në kuadër të punës së Këshillit, nga Komiteti i të Gjelbërve Evropian është propozuar rezolutë urgjente për fillimin e bisedimeve të BE-së me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë, për të cilën do të debatohet dhe votohet në seancën e së nesërmes”, thonë nga RDM.

Palët e Gjelbra të Këshillit do të diskutojnë gjithashtu ndryshimin e klimës globale, pozicionin dhe rolin e zarzavateve evropiane në sistemin global, dhe nevojën për veprime urgjente për të trajtuar ndryshimin e klimës.

Delegacioni i RDM-së në takimin në Tampere do të votojë gjithashtu për zgjedhjen e kryesisë së re të Partisë së Gjelbër Evropiane./Telegrafi/