Aleanca për Shqiptarët (ASH) është e gatshme të shkojë në zgjedhje të parakohshme në qershor ose shtator të këtij viti, por vetëm nëse merr garanci nga subjektet politike, përfshirë OBRM-PDUUKM-në, se do të fillojë procesi për ndryshime kushtetuese, me ç’rast nuk do të hyjë në qeveri. Nëse, nga ana tjetër, merr garanci se mund të arrihet numri prej 80 votash, atëherë do të fillojë negociatat për hyrje në Qeveri.

Reklama

Siç tha sonte kryetari i ASH-së, Arben Taravari partia e tij ende është parti opozitare dhe gjithçka është ende në rrezik. Në parti ka qëndrime pro dhe kundër. Këshilli qendror qendrore do të vendosë të premten nëse do të bëhen pjesë e Qeverisë.

Reklama

Mesazhet e përfaqësuesve ndërkombëtarë, sipas Taravarit, janë të qarta se duhet të kalojnë ndryshimet kushtetuese që vendi të ecë përpara.

Reklama

“Të hysh në Qeveri me skandale është e vështirë dhe mund të ndikojë në vlerësimet tona, por ndonjëherë qytetarët dhe shoqëria janë më të rëndësishme se partia. Nëse kemi garanci që mund të arrihet numri prej 80 votash, atëherë mund të fillojmë negociatat, nëse jo, do të mendojmë edhe për këtë. Ne nuk duam të rrezikojmë vlerësimin tonë. Por i shihni mesazhet e të gjithë aktorëve përkatës, të gjithë thonë se është mirë që vendi të vazhdojë negociatat së bashku me Shqipërinë. Është shumë e papërgjegjshme të thuash “do shkojmë në zgjedhje”.

Reklama

Mesazhet nga faktori ndërkombëtar janë “fillimi i negociatave”. Nëse qeveria konfirmon se mund të sigurojë 80 vota, ky është kusht. Le të bëjmë një konsensus që të hapim Kushtetutën dhe pastaj po, të shkojmë në zgjedhje të parakohshme në qershor ose shtator, në atë rast nuk do të hyjmë në Qeveri. Pra, nuk do të hynim në një lëvizje të rrezikshme nëse nuk bëhen ndryshime kushtetuese. Nëse kemi garanci nga OBRM-PDUKM se do të fillojmë ndryshimet kushtetuese, le t’i kalojmë dy fazat dhe të shkojmë në zgjedhje në qershor ose shtator. Të gjejmë së bashku një zgjidhje, të gjejmë 80 vota dhe të fillojmë negociatat”, tha Taravari për “Sitel”.

Reklama
Reklama

Nëse e shikoni situatën vetëm nga këndvështrimi partiak ASH, thekson Taravari, është kritiku më i madh i Qeverisë./Telegrafi/