WhatsApp shtoi aftësinë për të transferuar para brenda aplikacionit të saj të mesazheve vitin e kaluar.

Funksioni aktualisht kufizohet vetëm në Indi, një nga tregjet më të mëdha për aplikacionin e mesazheve të Facebook.

Deri tani, funksionaliteti ka lejuar WhatsApp të transferojë paratë në dritaren e bisedës nëpërmjet një Kodi QR ose ID-së të Interfaqes së Pagesave të Unifikuar (UPI).

Megjithatë, WhatsApp kohët e fundit filloi të testojë një veçori interesante për aplikacionin – aftësinë për të kërkuar para nga miqtë.

Ata që kanë beta versionin në Android mund ta testojnë funksionin tani.

Përdoruesit duhet të drejtohen te Cilësimet> Pagesat> Pagesat e reja brenda aplikacionit, më pas prekni emrin e kontaktit që ju detyrohet të holla.

Softueri do t’ju japë një zgjedhje midis parave të paguara dhe parave të kërkuara.

Më parë, përdoruesve u tregua vetëm opsioni për të dërguar para në një përdorues tjetër brenda aplikacionit për biseda.