LAJMI I FUNDIT:
Fatmir Besimi

Fatmir Besimi

208 Artikuj

Info

Fatmir Besimi është Ministër i Financave në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë së Veriut, që nga 1 qershori i 2017-tës.

Më herët ka qenë ministër i Mbrojtjes, Ekonomisë si dhe Zëvendëskryetar i Qeverisë i ngarkuar për Çështje Evropiane.

Është kuadër i BDI-së.

Qeveria e RMV-së edhe këtë vit do të mbështet EMV-në që të mos rritet çmimi i energjisë elektrike

Qeveria e RMV-së edhe këtë vit do të mbështet EMV-në që të mos rritet çmimi i energjisë elektrike

Ekonomi
Besimi: Jemi në negociata me një bankë shtetërore amerikane për financimin e projektit të “Bechtel and Enka”

Besimi: Jemi në negociata me një bankë shtetërore amerikane për financimin e projektit të “Bechtel and Enka”

Ekonomi
Besimi: Ndryshime të miratuara në Ligjin e Eksproprijimit dhe partneritetit strategjik për realizim më të shpejtë dhe më efikas të të gjitha projekteve strategjike

Besimi: Ndryshime të miratuara në Ligjin e Eksproprijimit dhe partneritetit strategjik për realizim më të shpejtë dhe më efikas të të gjitha projekteve strategjike

Maqedonia e Veriut
Besimi: Qeveria e RMV-së kërkoi të vazhdojë ngrirja e rrogave, Gjykata Kushtetuese vendosi ndryshe

Besimi: Qeveria e RMV-së kërkoi të vazhdojë ngrirja e rrogave, Gjykata Kushtetuese vendosi ndryshe

Ekonomi
Besimi për pagat në sektorin publik: Po bëhet zgjidhje sistematike ku nuk do të ketë nevojë për negociata në çdo 6 muaj

Besimi për pagat në sektorin publik: Po bëhet zgjidhje sistematike ku nuk do të ketë nevojë për negociata në çdo 6 muaj

Ekonomi
LSM: Deklaratat e Besimit për rrogat e punëtorëve të pamatura

LSM: Deklaratat e Besimit për rrogat e punëtorëve të pamatura

Politikë
Fatmir Besimi: Pagat e të punësuarve në sektorin publik do të rriten në mënyrë sistematike

Fatmir Besimi: Pagat e të punësuarve në sektorin publik do të rriten në mënyrë sistematike

Ekonomi
Paga e ministrit Fatmir Besimi nga 1.150 euro rritet në mbi 2 mijë euro

Paga e ministrit Fatmir Besimi nga 1.150 euro rritet në mbi 2 mijë euro

Maqedonia e Veriut
Kritika të shumta për Ligjin për lojërat e fatit, ministri Besimi nuk ka dëgjuar asnjë

Kritika të shumta për Ligjin për lojërat e fatit, ministri Besimi nuk ka dëgjuar asnjë

Ekonomi
Ministrat nuk tregojnë pagat e tyre: Pagat janë rritur për 1.600 funksionarë

Ministrat nuk tregojnë pagat e tyre: Pagat janë rritur për 1.600 funksionarë

Politikë
Besimi: Përfitime të shumta nga ndërtimi i autostradave të korridoreve 8 dhe 10-D

Besimi: Përfitime të shumta nga ndërtimi i autostradave të korridoreve 8 dhe 10-D

Ekonomi
Fatmir Besimi: Axhenda ambicioze reformuese do të sjellë norma afatgjate të rritjes

Fatmir Besimi: Axhenda ambicioze reformuese do të sjellë norma afatgjate të rritjes

Maqedonia e Veriut
Besimi: Në buxhet janë ndarë mjete për investime kapitale në vlerë prej 5.3% të BPV-së

Besimi: Në buxhet janë ndarë mjete për investime kapitale në vlerë prej 5.3% të BPV-së

Ekonomi
Fatmir Besimi: Punohet për reforma të rëndësishme në menaxhimin e financave publike dhe përforcimin e kapaciteteve të institucioneve

Fatmir Besimi: Punohet për reforma të rëndësishme në menaxhimin e financave publike dhe përforcimin e kapaciteteve të institucioneve

Maqedonia e Veriut
Fatmir Besimi takim në Bankën EXIM – Prioritet janë investimet në projekte infrastrukturore që janë shtytës të rritjes ekonomike

Fatmir Besimi takim në Bankën EXIM – Prioritet janë investimet në projekte infrastrukturore që janë shtytës të rritjes ekonomike

Maqedonia e Veriut
Punonjësit e Ministrisë së Kulturës realizuan takim me Fatmir Besimin, por nuk gjetën zgjidhje të përbashkët

Punonjësit e Ministrisë së Kulturës realizuan takim me Fatmir Besimin, por nuk gjetën zgjidhje të përbashkët

Politikë
Nënshkruhet marrëveshje për 70 milionë euro grant nga BE-ja për stacionin e filtrimit të ujërave të zeza në Shkup

Nënshkruhet marrëveshje për 70 milionë euro grant nga BE-ja për stacionin e filtrimit të ujërave të zeza në Shkup

Maqedonia e Veriut
Besimi-Ruhe: Investimet kapitale prioritet kryesor i Qeverisë, BERZH-i me përkrahje kryesore financiare për projektet në sektorin publik

Besimi-Ruhe: Investimet kapitale prioritet kryesor i Qeverisë, BERZH-i me përkrahje kryesore financiare për projektet në sektorin publik

Ekonomi
Besimi: Ka trend të uljes së inflacionit në Maqedoni

Besimi: Ka trend të uljes së inflacionit në Maqedoni

Ekonomi
Besimi: Grant i BE-së në vlerë prej 80 milionë euro këtë javë duhet të mbërrijë në xhirollogarinë e buxhetit

Besimi: Grant i BE-së në vlerë prej 80 milionë euro këtë javë duhet të mbërrijë në xhirollogarinë e buxhetit

Ekonomi
Besimi: Nëse deri të hënën nuk zgjidhet problemi i FSSH-së, pagat do të paguhen nga “Thesari”

Besimi: Nëse deri të hënën nuk zgjidhet problemi i FSSH-së, pagat do të paguhen nga “Thesari”

Ekonomi
Besimi: Zgjidhje të përhershme për blerjen e ilaçeve për sëmundje të rralla

Besimi: Zgjidhje të përhershme për blerjen e ilaçeve për sëmundje të rralla

Shëndetësi
Besimi: Anëtarësimi në BE, do të thotë hyrje në një treg prej mbi gjysmë miliardë konsumatorësh

Besimi: Anëtarësimi në BE, do të thotë hyrje në një treg prej mbi gjysmë miliardë konsumatorësh

Ekonomi
Fatmir Besimi: Të gjitha pagat në administratë do të rriten

Fatmir Besimi: Të gjitha pagat në administratë do të rriten

Ekonomi