LAJMI I FUNDIT:

Bibla

29 Artikuj

Gjatë pagëzimit, vogëlushi ia rrëzoi nga duart Biblën priftit

Gjatë pagëzimit, vogëlushi ia rrëzoi nga duart Biblën priftit

Fun Lajme
Mori lejen për të djegur Torën dhe Biblën në Stokholm, myslimani zgjodhi të mos përdhoste librat e shenjtë

Mori lejen për të djegur Torën dhe Biblën në Stokholm, myslimani zgjodhi të mos përdhoste librat e shenjtë

Nga Bota
Pas djegies së Kuranit, në Suedi lejohet edhe një tubim ku do të digjen Bibla dhe Tora

Pas djegies së Kuranit, në Suedi lejohet edhe një tubim ku do të digjen Bibla dhe Tora

Nga Bota
Bibla më e vjetër më e plotë hebraike shitet për 38.1 milionë dollarë

Bibla më e vjetër më e plotë hebraike shitet për 38.1 milionë dollarë

Nga Bota
Gjendet pas 1500 vjetësh kapitulli i humbur i Biblës

Gjendet pas 1500 vjetësh kapitulli i humbur i Biblës

Kuriozitete
Bibla më e vjetër hebraike në botë, pritet që të shitet për 50 milionë dollarë

Bibla më e vjetër hebraike në botë, pritet që të shitet për 50 milionë dollarë

Kuriozitete
Gjashtë mitet e lashta nordike që edhe sot jehojnë

Gjashtë mitet e lashta nordike që edhe sot jehojnë

Histori
Bibla më shumë se 1000-vjeçare shitet për 50 milionë dollarë

Bibla më shumë se 1000-vjeçare shitet për 50 milionë dollarë

Evropa
Revolucioni që Darvini solli në mendimin shkencor

Revolucioni që Darvini solli në mendimin shkencor

Fakte
Për kultin e librit

Për kultin e librit

Fjala+
Kur bien mitet biblike

Kur bien mitet biblike

Cult+
Bardi i logosit hyjnor

Bardi i logosit hyjnor

Cult+
Mungesa e emocionit në pikturën “Judita pret kokën e Holofernesit”

Mungesa e emocionit në pikturën “Judita pret kokën e Holofernesit”

Piktura
Fragmente të Biblës zbulohen pranë Detit të Vdekur

Fragmente të Biblës zbulohen pranë Detit të Vdekur

Cult+
Historia e Biblës – mbi të cilën u betuan Biden dhe presidentët tjerë amerikanë – gjatë inaugurimit të tyre

Historia e Biblës – mbi të cilën u betuan Biden dhe presidentët tjerë amerikanë – gjatë inaugurimit të tyre

Nga Bota
Këndimi biblik i dashurisë ose transparenca e një kënge model

Këndimi biblik i dashurisë ose transparenca e një kënge model

Analiza
Botohet vepra e re e Agron Shalës: Dekalogu (nga Moisiu deri te Kieślowski)

Botohet vepra e re e Agron Shalës: Dekalogu (nga Moisiu deri te Kieślowski)

Cult+
Homeri dhe Bibla

Homeri dhe Bibla

Analiza
E vërteta e “Kodit biblik”

E vërteta e “Kodit biblik”

Fakte
Bibla e Gutenbergut në Ukrainë

Bibla e Gutenbergut në Ukrainë

Cult+
Parandalohet kontrabandimi i Biblës së vjetër 1200-vjeçare

Parandalohet kontrabandimi i Biblës së vjetër 1200-vjeçare

Nga Bota
A është fshirë koncepti i rimishërimit nga Bibla?

A është fshirë koncepti i rimishërimit nga Bibla?

Fakte
“Psalltiko”: Përkthimi “i parë” shqip i Biblës – me alfabet të panjohur

“Psalltiko”: Përkthimi “i parë” shqip i Biblës – me alfabet të panjohur

Fakte
Mediat spanjolle për ekspozitën e dorëshkrimeve unike fetare të Shqipërisë

Mediat spanjolle për ekspozitën e dorëshkrimeve unike fetare të Shqipërisë

Cult+