LAJMI I FUNDIT:

Bashkimi Sovjetik

35 Artikuj

Putin thotë se dërgimi i tankeve sovjetike në Hungari dhe Çekosllovaki ishte një gabim

Putin thotë se dërgimi i tankeve sovjetike në Hungari dhe Çekosllovaki ishte një gabim

Nga Bota
Vetëm në Rusi ndodhë, prifti ortodoks bekon monumentin e Stalinit

Vetëm në Rusi ndodhë, prifti ortodoks bekon monumentin e Stalinit

Evropa
Në lumin Dnipro kishte ndodhur një shkatërrim tjetër i digës, sovjetikët nuk donin t’ua dorëzonin nazistëve – e kishin hedhur në erë

Në lumin Dnipro kishte ndodhur një shkatërrim tjetër i digës, sovjetikët nuk donin t’ua dorëzonin nazistëve – e kishin hedhur në erë

Evropa
U bëmë vasalë të serbëve, e lamë Kosovën nën shtypjen e tyre

U bëmë vasalë të serbëve, e lamë Kosovën nën shtypjen e tyre

Fakte
Nëndetësja shqiptare e kohës së Bashkimit Sovjetik që refuzon të fundoset

Nëndetësja shqiptare e kohës së Bashkimit Sovjetik që refuzon të fundoset

Shqipëri
Operacioni 9 Maji – si propaganda sovjetike u bë burimi i një lufte të re në Evropë?

Operacioni 9 Maji – si propaganda sovjetike u bë burimi i një lufte të re në Evropë?

Evropa
Rumania përshpejton pensionimin e aeroplanëve luftarakë të prodhuar nga ish-Bashkimi Sovjetik

Rumania përshpejton pensionimin e aeroplanëve luftarakë të prodhuar nga ish-Bashkimi Sovjetik

Rumania
Vladimir Putin thotë se ka vozitur një taksi pas rënies së Bashkimit Sovjetik

Vladimir Putin thotë se ka vozitur një taksi pas rënies së Bashkimit Sovjetik

Nga Bota
Pas marrëveshjes tregtare të BREXIT-it, shumë kompani po largohen nga Britania e Madhe

Pas marrëveshjes tregtare të BREXIT-it, shumë kompani po largohen nga Britania e Madhe

Botë
Roli “dyfytyrësh” i Rusisë në konfliktin e Nagorno-Karabakut – ua shet armët, pastaj u bën thirrje “t’i ulin ato”

Roli “dyfytyrësh” i Rusisë në konfliktin e Nagorno-Karabakut – ua shet armët, pastaj u bën thirrje “t’i ulin ato”

Evropa
Filbi, një nga spiunët më dinakë të shekullit XX

Filbi, një nga spiunët më dinakë të shekullit XX

Nga Bota
Qyteti me rrugën më të “mençur” në botë!

Qyteti me rrugën më të “mençur” në botë!

Fakte
Frontmeni i “Scorpions” sqaron teorinë konspirative nëse CIA e shkroi “Wind of Change” për destabilizimin e Bashkimit Sovjetik

Frontmeni i “Scorpions” sqaron teorinë konspirative nëse CIA e shkroi “Wind of Change” për destabilizimin e Bashkimit Sovjetik

Po Flitet
Statuja e presidentit Ronald Reagan vendoset në hapësirën ku ai mbajti fjalim, dy vite para se të rrëzohej Muri i Berlinit

Statuja e presidentit Ronald Reagan vendoset në hapësirën ku ai mbajti fjalim, dy vite para se të rrëzohej Muri i Berlinit

Nga Bota
CIA shpalos misionet sekrete të pëllumbave-spiunë gjatë Luftës së Ftohtë dhe detyrat “unike” që u besoheshin gjatë operacioneve të agjencisë

CIA shpalos misionet sekrete të pëllumbave-spiunë gjatë Luftës së Ftohtë dhe detyrat “unike” që u besoheshin gjatë operacioneve të agjencisë

Nga Bota
Bota do të lexojë ditarin e Renias: Një rrëfim i adoleshentes polake e cila u vra nga nazistët në vitin 1942

Bota do të lexojë ditarin e Renias: Një rrëfim i adoleshentes polake e cila u vra nga nazistët në vitin 1942

Nga Bota
Armët e fshehta bërthamore nga Lufta e Ftohtë, dhjetëra janë prodhuar dhe mund të transportoheshin me çanta (Video)

Armët e fshehta bërthamore nga Lufta e Ftohtë, dhjetëra janë prodhuar dhe mund të transportoheshin me çanta (Video)

Nga Bota
Brenda bunkerit bërthamor të ndërtuar gjatë viteve të 60-ta nga SHBA-të, atë e kishte vizituar presidenti Kennedy (Foto/Video)

Brenda bunkerit bërthamor të ndërtuar gjatë viteve të 60-ta nga SHBA-të, atë e kishte vizituar presidenti Kennedy (Foto/Video)

Nga Bota
Komploti: Si dështuan britanikët, në përmbysjen e regjimit bolshevik në Rusi?

Komploti: Si dështuan britanikët, në përmbysjen e regjimit bolshevik në Rusi?

Nga Bota
Misteri i antenave pranë Çernobilit: Edhe pse ishin gjigante dhe afër qytetit të populluar, askush nuk e dinte për çfarë shërbenin (Foto)

Misteri i antenave pranë Çernobilit: Edhe pse ishin gjigante dhe afër qytetit të populluar, askush nuk e dinte për çfarë shërbenin (Foto)

Nga Bota
Me rritjen e temperaturave dhe shkrirjen e akullit në Grenlandë, zbulohet baza e fshehtë bërthamore e SHBA-ve (Foto/Video)

Me rritjen e temperaturave dhe shkrirjen e akullit në Grenlandë, zbulohet baza e fshehtë bërthamore e SHBA-ve (Foto/Video)

Nga Bota
Brenda bunkerit të fshehtë të ndërtuar në malet e Suedisë gjatë Luftës së Ftohtë (Foto/Video)

Brenda bunkerit të fshehtë të ndërtuar në malet e Suedisë gjatë Luftës së Ftohtë (Foto/Video)

Nga Bota
“Zbulohet” thesari më i madh rus: Besohej se dhoma e qelibartë ishte shkatërruar, por është “gjetur” në bunkerin nëntokësor të nazistëve (Foto/Video)

“Zbulohet” thesari më i madh rus: Besohej se dhoma e qelibartë ishte shkatërruar, por është “gjetur” në bunkerin nëntokësor të nazistëve (Foto/Video)

Nga Bota
Gabimi i Hitlerit, që i kushtoi me humbjen e Luftës së Dytë Botërore

Gabimi i Hitlerit, që i kushtoi me humbjen e Luftës së Dytë Botërore

Nga Bota