Një stjuardesë ka treguar arsyen mjaft të frikshme pse mbahen roletat e dritareve lart gjatë ngritjes.

Ne të gjithë e dimë se kur hipni në një fluturim, ekuipazhi i kabinës lëviz përpara se avioni të ngrihet në ajër për t’u siguruar që roletat e dritareve të jenë të gjitha lart.

Disa mendojnë se e mban presionin në aeroplan të qëndrueshëm, ndërsa të tjerë thonë se është kështu që ekuipazhi të mund të shohë krahët.

Rezulton se në fakt ekziston një arsye shumë e thjeshtë, por paksa e pakëndshme pas rregullit të linjës ajrore.

Në Reddit, një stjuardesë po u përgjigjej pyetjeve të pasagjerëve dhe u pyet: “Pse gjithmonë kërkoni të ngrihen roletat e dritareve gjatë nisjes ose uljes?”.

Reklama

Për të cilën stjuardesa vuri në dukje se roletat duhet të jenë lart në mënyrë që pasagjerët të mund të lajmërojnë ekuipazhin nëse diçka po shkon tmerrësisht keq.

Reklama

“Në rast se diçka shkon keq, një pasagjer mund ta shohë atë dhe të lajmërojë ekuipazhin e fluturimit. Kjo ka të bëjë edhe me sigurinë. Nëse përplaseni gjatë ngritjes brenda një aeroplani të errët, drita mund të verbohet pas evakuimit”. /Telegrafi/