Qyteti pritës: Al Khor

Kapaciteti: 60 mijë

Ndeshjet e planifikuara: Ndeshja e hapjes dhe ndeshjet e tjera deri në gjysmëfinale

Projekt i Fondacionit “Aspire Zone”, ky stadium ka një kapacitet deri në 60 mijë spektatorë. Ai karakterizohet nga një strukturë unike, e cila është në formën e një tende gjigante që mbulon të gjithë stadiumin. Si i tillë, stadiumi mban emrin Al-Bayt, i frymëzuar nga “bayt al-sha’ar”, tenda tradicionale arabe e përdorur historikisht nga popullatat nomade në Katar dhe rajonin e Gjirit.

Dizajni i stadiumit nderon të kaluarën dhe simbolizon të tashmen e Katarit, duke qenë një model i zhvillimit dhe qëndrueshmërisë së gjelbër. Pas turneut, pjesa e sipërme e stadiumit do të çmontohet dhe ulëset e hequra do t’u dhurohen vendeve të tjera.

Reklama
Reklama

VIDEO