Kombëtarja Spanjolle mbyll sot bllokun e parë të ndeshjeve kualifikuese për Kupës së Botës “Katar 2022”. Pas pengesave kundër Greqisë dhe fitores ekstremiste ndaj Gjeorgjisë, ekipi i Luis Enrique është i detyruar të fitojë dhe të bind sot para Kosovës në Sevilla.

Mediat spanjolle vazhdojnë të flasin për duelin e sotëm mes Kosovës dhe Spanjës, ndërsa në disa mediume po vazhdojnë ‘paranojat’ për mosnjohjen e Dardanëve.

I tillë është një lajm i publikuar në gazetën Marca, ku ka të bëjë me transmetimin e ndeshjes nga televizioni publik spanjoll.

Spanjë – Kosovë, formacioni i mundshëm i Dardanëve – Challandes pritet të ndryshojë skemën dhe disa nga lojtarët Spanjë – Kosovë, formacioni i mundshëm i Dardanëve – Challandes pritet të ndryshojë skemën dhe disa nga lojtarët

Një përplasje që mund të ndiqet përmes mediumi La 1 dhe që është gjithashtu një provë lakmusi për narratorët e përplasjes pasi që ata nuk do të jenë në gjendje t’i referohen rivalit me emër: Kosova, përcjell Telegrafi.

Shpjegimi është se shteti spanjoll nuk e njeh Kosovën si shtet. Shpallja e pavarësisë nga Kosova vazhdon të jetë një pikë e tensionit diplomatik për disa vende të Bashkimit Evropian, përfshirë Spanjën, dhe për këtë arsye nuk mund të citohet në televizionin publik.

TVE i është dashur të menaxhojë dhe në pjesët para përplasjes t’i referohet Kosovës dhe të flasë për ndeshjen si “Spanjë-Federata e Futbollit të Kosovës”.

Gazeta Marca: Spanja 'njeh' Kosovën - rivale e re dhe tashmë e 92-ta në histori Gazeta Marca: Spanja 'njeh' Kosovën - rivale e re dhe tashmë e 92-ta në histori

Në këtë kuptim, nga UEFA jepen të gjitha garancitë në mënyrë që ndeshja të luhet sipas rregulloreve të FIFA-s dhe Kosova (‘Federata e Futbollit e Kosovës’ për njësinë publike) të jetë në gjendje të hap flamurin e saj dhe himni i saj do të tingëllojë në Benito Villamarn.

Megjithatë, tregohen gjithçka që TVE nuk do të transmetojë atë moment, ku hapet flamuri i Kosovës dhe kur intonohet himni. /Telegrafi/