Një model që u prezantua vetëm në korrik nuk do të prodhohet më përkohësisht sepse mungojnë komponentët.

Kriza e çipave vazhdon të prekë kompanitë në mbarë botën. Përveç industrisë së automjeteve, prodhuesit e elektronikës janë veçanërisht të prekur. Kjo përfshin Sony.

Siç ka njoftuar Sony, prodhimi i një kamere që u prezantua vetëm në korrik do të ndërpritet për momentin. Është ZV-E10, një aparat fotografik sistemi që synon video-blogerët. Në Evropë kamera ka një çmim nga 750 euro deri në 850 euro.

Për momentin është vënë në pritje edhe prodhimi i 3 kamerave të tjera. Këto janë gjithashtu kamerat e sistemit, A7 II, A6400 dhe A6100. A7 II u shfaq në 2014. A6400 dhe A6100 janë në dispozicion që nga viti 2019.

PlayStation 5 i Sony është gjithashtu një produkt i rrallë. Sipas raporteve të brendshme, Sony kohët e fundit duhej të reduktonte prodhimin e tastierës së lojës për shkak të mungesës së komponentëve. /Telegrafi/