Octavia është dhe pritet të jetë modeli më i shitur nga SKODA. Prej ditës së parë kur ka startuar prodhimi i saj më shumë se 6.5 Milion vetura janë prodhuar deri më tani dhe mund të themi lirisht se është lider i padiskutueshëm në segmentin e tij në Evropë.

Në modelin e ri vihen re shumë shpejtë ndryshimet në pamje. Tani ka një pamje më dinamike njëkohësisht shumë elegante. Dhe pse model komplet i ri ajo vërehet nga larg se i përket familjes SKODA, e kjo vjen falë grillit te parë i cili e ruan simbolikën e markës në të gjitha modelet e tij.

Nga pjesa e pasme të jep një ndjesi të veturës pothuajse coupe, me shkrimin SKODA sipër e cila është risi e markës kohëve të fundit.

Po ashtu është marrë një hap i madh sa i përket pamjes së brendshme, me teknologjinë e fundit të ofruar në automobilizëm. Siç është dhe Cockpiti digjital me dy ekrane nga 10 inç, Head-up display në xhamin e kahjes së vozitësit dhe ndërruesin me te ri (Shift by Wire). Mirëpo asnjëherë duke mos i ikur hapësirës së madhe dhe komode qe SKODA ofron gjithmonë.

Konzola e parë tani ka më shumë hapësire sesa më parë, falë ndërruesit të ri Shift by Wire dhe frenit të dorës i cili tani është elektrik. Po ashtu nuk duhet harruar dhe timoni, i cili tani vjen me dizajn komplet të ri dy krahësh, e qe i jep vulë dizajnit të përsosur të SKODA-s.

Bagazhi është bërë edhe më i madh, tani akomodon 600 l dhe zgjerohet deri në 1,555 l.

Dizajni i OCTAVIA’s ju fton të zbuloni më shumë. Bëjeni atë duke zbuluar se çfarë është nën mbulesën e tij. Gjithmonë do të gjeni fuqinë që ju përshtatet, pa kompromentuar performancën ose mjedisin.

Gama e fuqishme e motorëve TSI dhe TDI pasqyron përpjekjen e vazhdueshme të SKODA-s për të zvogëluar nivelet e emisioneve CO2. Për këtë arsye është prezantuar dhe motorri Evo TDI. Ky version i motorit është i pajisur me ndërruesin e ri manual 6 –shpejtësi, dhe mund të arrijë një konsum të kombinuar të karburantit 3 .6 l/ 100 km dhe nivelin e emisionit CO2  96 g/km. Duke ju falënderuar teknologjisë Twin-Dosing*, motorët e rinj prodhojnë deri 80% më pak NOx krahasuar me gjeneratën e mëparshme.

Octavia e re mund të kombinohet edhe me motorët benzin 1.5 TSI me ndërrues manual apo 2.0 TDI me 150 kuajfuqi me ndërrues automatik DSG.

Octavia e re ka një çmim fillestar prej 19,500.00 €

Ju mirëpresim në Porsche Prishtina, për tu njohur më detajisht me modelin, e pse jo dhe ta testoni në vozitje.