LAJMI I FUNDIT:

Sinjalizimi i urgjencës: Futet një dritë jeshile e veçantë ndezëse

Sinjalizimi i urgjencës: Futet një dritë jeshile e veçantë ndezëse

Në Kanada për një kohë të gjatë veturat e zjarrfikësve janë nisur drejt stacionit të tyre dhe po shkojnë në një ndërhyrje emergjente.

Reklama

Është një projekt pilot që ka nisur në muajin prill. Instituti belg i trafikut Vias shpërndau dritat vezulluese jeshile për zjarrfikësit vullnetarë.

Projekti pilot do të zgjasë tetë muaj. Gjatë kësaj periudhe, Instituti Vias do të shqyrtojë nëse dritat kanë një efekt në kohën e mbërritjes së zjarrfikësve.

Në veçanti, zjarrfikësit do të lëvizin pa drita speciale në katër muajt e parë dhe bashkë me ta në katër muajt e fundit.

Do të shqyrtohet nëse vullnetarët arrijnë në stacionin e zjarrit më shpejt me automjetet e tyre, nëse përdoruesit e tjerë të rrugës janë të sjellshëm me ta dhe nëse zjarrfikësit ndihen të sigurt kur lëvizin me drita të tilla. /Telegrafi/