Dhimbja e mesit është një problem i zakonshëm shëndetësor global që prek gjithnjë e më shumë njerëz, përfshirë të rinjtë.

Kjo gjendje mund të zgjasë për disa ditë, por edhe deri në disa javë dhe muaj.

Dhimbje në këmbë

Dhimbja e këmbëve mund të jetë një nga simptomat që në fakt tregon për probleme me pjesën e poshtme të shpinës për shkak të dhimbjes së shkaktuar nga nervat e shtypura të vendosura në pjesën e poshtme të shpinës, shkruan Eatthis.com.

Dhimbje në ijë

Për shkak të shtrëngimit të muskujve në pjesën e poshtme të shpinës, mund të ndjeni, sipas ekspertëve, shtrëngim, butësi dhe dhimbje në ijë. Kjo mund të zgjasë me muaj.

Reklama

Dhimbja e shpinës shkaktohet nga tensioni i muskujve, i cili është mënyra e trupit për të mbrojtur shtyllën kurrizore nga dëmtimet, shpjegojnë ekspertët.

Reklama

Kjo e bën të vështirë uljen, qëndrimin dhe ecjen sepse muskujt shtrëngohen, gjë që më pas shkakton dhimbje. Nëse ndjeni temperaturë ose ndjesi shpimi gjilpërash dhe ngurtësie, duhet të shkoni te mjeku, këshillojnë ekspertët.

Mënyra e duhur për trajtimin e dhimbjes së shpinës  Mënyra e duhur për trajtimin e dhimbjes së shpinës 

Si të parandaloni dhimbjen?

Është e rëndësishme të ushtroheni në mënyrë të moderuar, të përfshini ushtrime për të forcuar muskujt e trungut, të ngrini gjërat siç duhet, të hani shëndetshëm dhe të mbani një peshë të shëndetshme. Gjithashtu, shmangni qëndrimin ulur ose qëndrimin për një kohë të gjatë.

Reklama