LAJMI I FUNDIT:

Si të pastroni kuzhinën dhe dhomën e fjetjes – një hap tutje drejt pastërtisë në shtëpinë tuaj

Si të pastroni kuzhinën dhe dhomën e fjetjes – një hap tutje drejt pastërtisë në shtëpinë tuaj

Shtëpia është hapësira jonë më e dashur, ku kalojmë pjesën më të madhe të kohës tonë.

Në një ditë me shumë angazhime dhe stres nga puna, koha në kuzhinë për të përgatitur diçka që ua do zemra merr kuptim në një kuzhinë të “zbardhur” nga pastërtia.

Kuzhina është hapësira që kërkon higjinenën më të madhe, e kështu edhe përkushtimin më të madh.

Largoni mbetjet nga tubi i ujit ku i lani enët tuaja dhe bëni proceset e zakonshme duke përdorur mjetet adekuate të cilat mund t’i gjeni me çmim shumë të lirë shembull në Super Viva, një rrjet marketesh që është i përkushtuar t’iu ndihmojë në procesin e pastrimit të shtëpisë me çmime të lira dhe llojllojshmeri të produkteve për javen e higjienes.

Eleminoni bakteret dhe mbetjet tjera edhe nga shporeti duke përdorur mjetet adekuate të pastrimit si i ashtuqujaturi “pëst pësti” nga ARF. Mos harroni muret përballë jush ku bëni përgatitjen e ushqimit, të cilat nuk tërheqin fillimisht vëmendjen tuaj, por është një zonë që vërtet bëhet e pa pastër me kalimin e kohës. Edhe për këto ka zgjidhje me detergjent krem nga brendi ARF, e që e gjeni poashtu me zbritje në Super Viva.

Kujdesuni edhe që tryeza të jetë e pastër dhe të ketë një radhitje të njëtrajtshme të karrigëve që ju të ndiheni sa më mirë në prani të familjarëve.

Pjesa e fundit, por e para për nga rëndësia është gjumi në dhomën e fjetjes.

Më poshtë gjeni pesë hapa të thjeshtë për të bërë dhomën e gjumit një dhomë ku do notoni në pastërti:

1. Largoni rrobat nga dyshemeja

E dimë se nga një ditë e gjatë do të kënaqeni nga mendimi për të shkuar në shtëpi për të ndërruar pizhamet tuaja dhe t’i flakni rrobat përtej në dysheme. Mos e bëni këtë. Në vend të kësaj, bëni tri gjëra më poshtë.

· Vjerrni rrobat tuaja

· Paloni ato dhe largoni në një vend tjetër

· Të tjerat vendosni në shportën në banjë që duhen larë

Duke ndjekur thjesht këto hapa mund të eleminoni pa rregullsinë në dhomën tuaj të fjetjes, duke rritur drastikisht pastërtinë në të.

2. Ndërroni qarshafët

Në stinën e pranverës freskoni dhomën tuaj duke ndërruar qarshafët e duke e bërë dhomën të jetë një ambient shumë i mirë, i freskët dhe i pastër. Kur flini, djersini dhe qelizat e vdekura të lëkurës ashtu si vajrat që i vendosni trupit do të gjejnë “strehën” në qarshafët tuaj, andaj është ideale që t’i ndërroni ato më shpesh dhe pse jo, të vendosni të reja. Një vend ku mund të pajiseni me to është pikërisht Super Viva, rrjeti i njohur i marketeve që sigurohet që nevojat tuaja të kompletohen edhe për dhomën e gjumit.

3. Dedikoni çdo javë nga 10 minuta

Mbani dhomën të pastër me pastrim bazik nga 10 minuta çdo javë, duke larguar pluhurin dhe duke pastruar sipërfaqet horizontale dhe pasqyret tuaja, ashtu sikurse edhe të bëni pastrimin e përgjithshëm dhe për këtë duhet të keni produktet esenciale çdo herë në shtëpi.

Mos harroni, edhe këto i gjeni me zbritje ne Super Viva

4. Të gjitha janë në vendin e vet

Në dhomën e gjumit sillni shumë gjëra dhe për ta mabjtur të pastër, atëherë vendosni të gjitha gjërat në vendin e caktuar dhe largoni mbeturinat pas një nate të gjatë duke shikuar film ose ngjarje sportive.

5. Largoni pluhurin nga sipërfaqja

Dhoma juaj e fjetjës është vendi i fundit për të pasur pluhur, andaj duke u pajisur me produkte të thjeshta të pastrimit. Sipërfaqet mos i vërshoni nga shumë gjëra sepse sa më shumë gjëra të keni në sipërfaqet tuaja pluhuri do të gjejë strehë dhe do të keni vështirë pastrimin, andaj mbani rendin dhe pastroni rregullisht sipërfaqet në dollap, dysheme dhe shtrat.

/Telegrafi/


Artikull i sponzorizuar