LAJMI I FUNDIT:

Shtatë lule shumëvjeçare të cilat do të lulëzojnë gjatë tërë verës në kopshtin tuaj

Shtatë lule shumëvjeçare të cilat do të lulëzojnë gjatë tërë verës në kopshtin tuaj

Lulet janë një lloj dashurie e veçantë për shumë njerëz! 

Me krasitje të rregullt këto bimë atraktive shumëvjeçare do të na kënaqin me lulet e veta shumë vite gjatë verës.

Nëse i lejojmë lulet që të vyshken në bimë, bima do të orientohet në krijimin e farave në vend të fletëve të gjelbra.


Kokarda – Gaillardia grandiflora lulëzon nga maji deri në vjeshtë, derisa të shfaqen ngricat. Krasiten degët deri tek fletët. Më së miri zhvillohen kur është kohë me diell dhe e thatë, transmeton Telegrafi.

Trëndafili – Rosa spp. Lulëzon nga maji pesë javë. Krasiteni në kënd, saktësisht mbi degën më të afërt me pesë fletë të reja.

Kandilja – Aquilegia spp. Lulëzon nga maji deri në gjysmën e qershorit. Duhet krasitur deri te fletët. Pas lulëzimit të dytë, lërini lulet dhe mblidhni farat kur të piqen.

Vjeshtorja e kaltër – Polemonium caeruleum lulëzon nga qershori dhjetë javë. Pas lulëzimit të parë krasitni bimën deri disa centimetra mbi tokë. Pas lulëzimit të dytë lëreni lulet në degë për të marrë farat e reja.

Syri i vajzës – Coreopsis grandiflora lulëzon vazhdimisht nga maji deri në shtator. Kur lulet vyshken, duhet krasitur kërcelli. I përballon mirë edhe vapën, edhe thatësinë, edhe lagështinë.

Zilja malore – Campanula persicifolia lulëzon nga qershori deri në gjysmën e korrikut. Krasitni lulet pa ia hequr sythat në zhvillim. Në vendet me vapë të madhe më së miri rritet në freski të pjesshme.

Sherbela e stepave – Salvia nemorosa lulëzon vazhdimisht nga prilli deri në tetor. Fletët e vyshkura duhet prerë. Këto lule tepër të bukura ngjyrë vjollce tërheqin fluturat.

Koha më e mirë për ujitjen e luleve gjatë ditëve të nxehta verore
Lexo po ashtu Koha më e mirë për ujitjen e luleve gjatë ditëve të nxehta verore

/Telegrafi/

Në trend Stil

Më shumë
Ky fis jeton në pyje të pashkelura, pa kontakt me qytetërimin dhe tani po bënë thirrje për ndihmë

Ky fis jeton në pyje të pashkelura, pa kontakt me qytetërimin dhe tani po bënë thirrje për ndihmë

Lifestyle
Njerëzit vetëm tani po e kuptojnë se çfarë përfaqëson kodi QR pas 20 vjetësh

Njerëzit vetëm tani po e kuptojnë se çfarë përfaqëson kodi QR pas 20 vjetësh

A e dini se...
Qyteti më i afërt me qiellin quhet

Qyteti më i afërt me qiellin quhet "ferri në Tokë": Jetëgjatësia është 35 vjet dhe askush nuk dëshiron të shpërngulet

Udhëpërshkrime
Doktori i astrofizikës vdiq për 7 minuta, më pas zbuloi se çfarë pa

Doktori i astrofizikës vdiq për 7 minuta, më pas zbuloi se çfarë pa "në anën tjetër"

A e dini se...
Gjashtë gabime të cilat femrat nuk ua falin meshkujve në krevat

Gjashtë gabime të cilat femrat nuk ua falin meshkujve në krevat

Intimitet dhe Pasion
Pse folia e aluminit ka një anë me shkëlqim dhe tjetrën të thatë?

Pse folia e aluminit ka një anë me shkëlqim dhe tjetrën të thatë?

A e dini se...
Kalo në kategori