Shqipëria tërhoqi në total 604,430 turistë të huaj në muajin maj, krahasuar me 328,742 në të njëjtin muaj të vitit të kaluar, sipas raportit të publikuar sot (27 qershor) nga zyra kombëtare e statistikave INSTAT.

Hyrjet e turistëve të huaj arritën në rreth 1.68 milionë në periudhën janar-maj, me një rritje prej 54.8 për qind krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë, thuhet në raport.

60 për qind e shqiptarëve nuk bën dot një javë pushime këtë vit, më keq se rajoni 60 për qind e shqiptarëve nuk bën dot një javë pushime këtë vit, më keq se rajoni

Vetëm në maj, numri i turistëve vendas u rrit në 470,398 nga 276,679 në maj 2021. Në total, numri i përgjithshëm i turistëve vendas dhe të huajt arriti në rreth 1.1 milionë në pesë muajt e parë të vitit, krahasuar me 605,421 në janar-maj 2021.

Në maj, Shqipëria tërhoqi 245,743 vizitorë nga Kosova, 60,951 nga Maqedonia e Veriut dhe 47,195 nga Mali i Zi.

Në vitin 2021, numri total i shtetasve të huaj që vizituan Shqipërinë pati një rritje vjetore prej 114 për qind, duke arritur në 5.7 milionë. /Telegrafi/