Sipas të dhënave nga Qendra Kombëtare Operacionale e Emergjencave Civile gjatë 24 orëve të fundit janë raportuar 26 vatra zjarri.

Pas një pune të pandërprerë të forcave operacionale u bë i mundur izolimi i plotë dhe shuarja e vatrave:

Fshatin Goriçan, bashkia Dimal.
Fshatin Muçaj dhe fshati Marikaj, bashkia Vorë.
Fshatin Vorrozen dhe në lagjen nr. 5, bashkia Kavajë.
Fshatin Vakuf, bashkia Dibër.
Lagjen Zinxhira, bashkia Gjirokastër.
Fshatin Mursi, bashkia Konispol.
Fshatin Rranxa dhe fshati Barbullush, bashkia Vau-Dejës.
Fshatin Shirokë-Zogaj, fshati Vilëz dhe në lagjen “Dobraç, bashkia Shkodër.
Fshatin Delaj, fshatin Vukpalaj dhe fshatin Culaj, bashkia Malësi e Madhe.
Në njësinë administrative Pukë, bashkia Pukë.
Fshatin Kurçelaj, bashkia Klos.
Fshatin Ploçë, bashkia Selenicë.
Fshatin Veribob, bashkia Fier.

Reklama

Në aksionet për shuarjen e flakëve gjatë 24 orëve të fundit janë angazhuar 442 efektivë zjarrfikës, Forca të Armatosura, forca bashkiake, forca policore, punonjës të Administratës së Zonave të Mbrojtura, shërbimi pyjor, forca vullnetare, 47 mjete zjarrfikëse dhe një helikopter. Helikopteri ka operuar në fshatin Ndërshen, Bashkia Mirditë dhe në fshatin Halil, Bashkisë Krujë.

Reklama

Aktualisht janë aktive vatrat në:

Fshatin Ndërshën, bashkia Mirditë
Fshatin Halil, bashkia Krujë
Fshatin Velçan, bashkia Berat
Fshatin Bogë, bashkia Malësi e Madhe
Fshatin Qukës Skënderbej, bashkia Prrenjas.

Për shuarjen e këtyre vatrave gjatë ditës së sotme janë angazhuar forcat në nivel vendor dhe qendror si dhe kapacitetet nga toka dhe ajri.

Reklama

Përsërisim thirrjen për të gjithë qytetarët të jenë të kujdesshëm në çdo veprim që mund të shkaktojë zjarr.

Mosraportimi në kohë i vatrave sado të vogla nxit përhapjen e tyre në sipërfaqe më të mëdha, ndaj bashkëpunoni me pushtetin vendor dhe shërbimin zjarrfikës!

Top Channel